Αυξητικές τάσεις στον κλάδο της κρουαζιέρας: Η Μεσόγειος στο επίκεντρο

Η CLIA, η μεγαλύτερη οργάνωση εμπορίου κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, ανακοίνωσε τις τελευταίες παγκόσμιες στατιστικές για τις κρουαζιέρες αναψυχής. Παίζοντας σημαντικό ρόλο στον διεθνή τουρισμό, η κρουαζιέρα συνεχίζει να “κυριαρχεί” με μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, με σχεδόν 7% αύξηση από το 2017 έως το 2018, συνολικού ύψους 28,5 εκατομμυρίων επιβατών. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι ταξιδιώτες της Βόρειας Αμερικής συνεχίζουν να αγκαλιάζουν την κρουαζιέρα με ετήσια αύξηση επιβατών κατά 9% (14,2 εκατομμύρια επιβάτες) το 2018.

Ενώ ο τομέας της κρουαζιέρας αντιπροσωπεύει το 2% της συνολικής παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ο τομέας αυτός βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη. Σύμφωνα με το τελευταίο Παγκόσμιο Βαρόμετρο Τουρισμού UNWTO, οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 6% το 2018, συνολικού ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ενώ τα ταξίδια κρουαζιερόπλοιων αυξήθηκαν σχεδόν στο 7% κατά την ίδια χρονική στιγμή.

Σημαντικά στοιχεία της βιομηχανίας κρουαζιέρας:

Μεσόγειος– Οι κρουαζιέρες στη Μεσόγειο αυξάνονται αποκτούν τεράστια δημοφιλία, με εντυπωσιακή αύξηση 8% το 2018, με συνολικά πάνω από 4 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

Μικρές κρουαζιέρες – Οι επιβάτες προτιμούν μικρότερης διάρκειας κρουαζιέρες. Τα δρομολόγια κρουαζιέρας επτά ημερών αυξάνονται κατά 9%, ενώ οι τρεις ημέρες και οι μονοήμερες κρουαζιέρες αυξάνονται, περισσότερο, κατά 10% περίπου το 2018, ενώ αυτή η αύξηση αναμένεται να μεγαλώσει.

Τα μάτια των Αμερικανών προς τη Μεσόγειο – Παγκοσμίως, οι μεσογειακές κρουαζιέρες αυξήθηκαν σημαντικά την περασμένη χρονιά, με το συνολικό αριθμό επιβατών να ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια. Σημαντικό, όμως, αποδεικνύεται ότι από αυτούς, περισσότεροι από 700.000 επιβάτες προερχόταν από τη Βόρεια Αμερική, ένας αριθμός αυξημένος κατά 29% από το προηγούμενο έτος.

 

Πηγή: Cruise Lines International Association (CLIA)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...