Η απότομη προσγείωση του μίστερ ‘Airfast Tickets’

της Έφης Καταγεώργου, Έθνος*

Σε… θρίλερ των αιθέρων εξελίσσεται η υπόθεση της AirFast Tickets, του τουριστικού startup που ίδρυσε ο Νίκος Κοκλώνης και γρήγορα απογειώθηκε επιχειρηματικά για να… προσγειωθεί απότομα έξι χρόνια αργότερα, έχοντας δημιουργήσει οφειλές που φτάνουν τα 45 εκατομμύρια ευρώ.

Airfast Tickets

Το τελευταίο επεισόδιο στην πολύκροτη υπόθεση εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες με πρωταγωνιστές τους 105 εργαζομένους της εταιρείας οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις αρχές Αυγούστου προσπαθώντας να πάρουν τους μισθούς τριών μηνών που τους οφείλονται και να απολυθούν ώστε να μπορούν να πάρουν το επίδομα ανεργίας.

Η εταιρεία, στην ελληνική θυγατρική της οποίας ο κ. Κοκλώνης δεν εμφανίζεται πουθενά, ύστερα και από την επίσχεση εργασίας, φαίνεται να διέκοψε τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα «κατεβάζοντας» τηλέφωνα και ιστοσελίδες παρά τις δηλώσεις του ιδρυτή της ότι είχε καταφέρει να τη σώσει πουλώντας την σε Κινέζους επενδυτές. Με την υπόθεση ασχολείται πλέον και το υπουργείο Εργασίας, ύστερα από αίτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και στον Τουρισμό, καθώς πριν από λίγες μέρες έγινε προσπάθεια συμφιλιωτικής σύσκεψης με στόχο την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζομένους.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, «στη σύσκεψη δεν προσήλθε εκπρόσωπος της εταιρείας παρά την έγκαιρη ειδοποίηση». Ωστόσο, σημειώνει ότι εάν επιβεβαιωθούν ορισμένα από τα δημοσιεύματα που εξετάστηκαν, θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά και θα αποτελέσουν αντικείμενο της δικαιοσύνης.

Ηδη, άλλωστε, πληροφορίες θέλουν αεροπορικές εταιρείες να έχουν κινηθεί νομικά και εναντίον του κ. Κοκλώνη διεκδικώντας τα οφειλόμενα, ενώ εκπρόσωποι του αεροπορικού κλάδου με τους οποίους ήρθε σε επαφή το «Εθνος της Κυριακής» κάνουν λόγο για μια εταιρεία «αναξιόπιστη» ή αποφεύγουν να σχολιάσουν το θέμα.

Κόντρα με τους Κινέζους

Ο Νίκος Κοκλώνης, πάντως, παραμένει στην Ελλάδα και ετοιμάζει ήδη τα επόμενα επιχειρηματικά του βήματα που σχετίζονται με τη μουσική, το μάρκετινγκ και το Ιντερνετ. Μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» επιμένει ότι προτεραιότητά του σε ό,τι αφορά το ζήτημα της AirFast Tickets είναι η διάσωση του γραφείου στην Αθήνα και η προστασία των εργαζομένων.

Από τα γραφεία της νέας του εταιρείας όπου και τον συναντήσαμε, κάνει λόγο για έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να πουλήσει την εταιρεία και να εξασφαλίσει ρευστότητα και εξιστορεί πώς, ύστερα από αρκετές διαπραγματεύσεις, πούλησε το 55% της εταιρείας σε Κινέζους επενδυτές έναντι 200 εκατομμυρίων δολαρίων και δίνει τη δική του εκδοχή για τη συνέχεια: «Οι Κινέζοι μου ζήτησαν να κλείσω το γραφείο της Αθήνας. Εγώ αρνήθηκα και εκείνοι στη συνέχεια με απέλυσαν στις 13 Ιουλίου», εξηγεί.

«Αμέσως μόλις οι Κινέζοι μου είπαν να κλείσω το ελληνικό γραφείο, επέστρεψα στην Αθήνα, ενημέρωσα τους εργαζομένους και εγώ ήμουν αυτός που τους πρότεινε να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας αναλαμβάνοντας μάλιστα και τα έξοδα» επισημαίνει ο κ. Κοκλώνης. Την πρότασή του για την επίσχεση εργασίας μάλιστα επιβεβαιώνουν και εργαζόμενοι με τους οποίους επικοινώνησε το «Εθνος».

 

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: www.ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...