Πως προβλέπουν οι ταξιδιώτες ότι θα είναι τα ταξίδια στο Μέλλον

travelΙδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα από τη Marriott Rewards Credit Card σχετικά με το πως θα είναι τα ταξίδια το 2030. Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1000 Αμερικανών ταξιδιωτών, 18 έως 67 ετών, οι οποίοι – για τουλάχιστον 5 βραδιές ετησίως – διαμένουν σε κάποιο ξενοδοχείο, είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για λόγους αναψυχής, ή και για τα δύο. Η έρευνα διεξήχθη την περίοδο 2 -10 Απριλίου 2015.

Στις 10 top προβλέψεις των ταξιδιωτών ανήκουν οι παρακάτω:

Ηλεκτρονικά διαβατήρια και Αναγνώριση Προσώπου: Το 58% πιστεύει ότι τα διαβατήρια θα γίνουν διαθέσιμα στις ψηφιακές συσκευές και το 50% εκτιμά ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα αντικαταστήσει τα διαβατήρια.

Υποθαλάσσια Ξενοδοχεία: Το 40% των ερωτηθέντων είπε ότι μέσα στην ερχόμενη 15ετία τα υποθαλάσσια ξενοδοχεία θα είναι πραγματικότητα.

Ταξίδια στο διάστημα: Το 40% των ανδρών και το 29% των γυναικών θεωρούν πιθανό να γίνονται ταξίδια στο διάστημα.

Φιλικοί προς το Περιβάλλον Προορισμοί: Το 71% πιστεύει ότι οι Αμερικανοί θα επιλέγουν προορισμούς φιλικούς προς το περιβάλλον για τις διακοπές τους.

Εικονικός Receptionist Ξενοδοχείου: Το 61% πιστεύουν ότι είναι πιθανό τα ξενοδοχεία του μέλλοντος να ανταποκρίνονται – όλο το 24ωρο – στην εξυπηρέτηση πελατών με εικονικές υπηρεσίες reception.

Ηλεκτρονική πληρωμή: Πάνω από το 58% των ταξιδιωτών προβλέπει ότι οι πληρωμές με έξυπνα ρολόγια ή με άλλες κινητές συσκευές θα αυξηθούν σημαντικά.

Προσωπικοί Γυμναστές σε …Ολόγραμμα: Το 37% των ταξιδιωτών πιστεύει ότι το ολόγραμμα ενός προσωπικού προπονητή θα τους βοηθήσει να γυμναστούν.

Εξατομικευμένοι Φορητοί Ξεναγοί: Το 47% πιστεύει ότι στο μέλλον θα υπάρχουν εξατομικευμένοι φορητοί ξεναγοί.

Extreme Ξενοδοχειακές Εμπειρίες: Το 51% πιστεύει ότι θα προσφέρονται extreme ξενοδοχειακές εμπειρίες, όπως μια ιδιωτική καλύβα στον ωκεανό.

Υπερατλαντικά Τρένα και Ιπτάμενα Αυτοκίνητα: Το 26% πιστεύει ότι τα υπερατλαντικά τρένα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα μέχρι το 2030, ενώ το 24% πιστεύει το ίδιο και για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...