Πως μπορούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες να έχουν ακόμα καλύτερη επικοινωνία με τους πελάτες τους

Στο χώρο του τουρισμού η καλή εικόνα και η επικοινωνία με τον πελάτη είναι το παν. Αν δεν έχετε επικοινωνία και ουσιαστική σχέση με τους πελάτες σας, τότε δεν θα δείτε τις πωλήσεις και τις κρατήσεις σας να αυξάνονται.

Πώς να έρθετε, λοιπόν, πιο κοντά με τους πελάτες σας;

  1. Να είστε φιλικοί.

Το σημαντικότερο για μία καλή σχέση είναι να είστε φιλικοί και θετικοί προς τους πελάτες σας. Από τη στιγμή που τους συναντάτε, μέχρι και μετά το τέλος του ταξιδιού τους, θέλετε να είστε μία θετική παρουσία στο ταξίδι τους και να τους καθησυχάζετε.

  1. Εξατομικευμένα email.

Πέρα από τα τυποποιημένα email και newsletter, φροντίστε είτε να στέλνετε προσωπικά email, είτε να να τα προσωποποιείτε με μικρές αλλαγές, για παράδειγμα με το όνομα του πελάτη.

[Δείτε ακόμη: Email Marketing: Τα σωστά email κάνουν τη διαφορά στο ταξίδι]

  1. Επικοινωνία και μετά το ταξίδι.

Αν πραγματικά θέλετε να χτίσετε σχέσεις με τους πελάτες σας, τότε καλό θα ήταν να μιλάτε μαζί τους και μετά το ταξίδι τους. Έτσι θα μπορέσετε να κανονίσετε και μελλοντικά ταξίδια μαζί τους, αλλά και θα σας συστήσουν σε γνωστούς τους – επίδοξους πελάτες.

  1. Ζητήστε την άδεια να χρησιμοποιήσετε τις καλές κριτικές τους.

Τόσο στο site σας, όσο στα social media ή σε κάποιο ενημερωτικό φυλλάδιο, ζητήστε από τους ικανοποιημένους πελάτες σας, να χρησιμοποιήσετε -επώνυμα- την καλή τους κριτική.

  1. Στείλτε αποκλειστικές προσφορές και πακέτα.

Τους πελάτες, που σας εμπιστεύονται ξανά και ξανά, θέλετε να τους επιβραβεύσετε για την εμπιστοσύνη, που σας δείχνουν. Μία στο τόσο, λοιπόν, προωθείστε τους ειδικές προσφορές και πακέτα, με δωρεάν διαμονή, εισιτήρια, ή δώρο υπηρεσίες και τουρ, στο επόμενο ταξίδι τους.

[Δείτε ακόμη: 3 Λόγοι που οι πελάτες σας δεν σας επιλέγουν ξανά και ξανά]

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...