5 τρόποι για να κάνετε τους πελάτες να επιστρέφουν στο ταξιδιωτικό σας γραφείο

Οι πελάτες σας είναι πολύ πιθανό να σας εμπιστευτούν ξανά για τα επόμενα ταξίδια τους, αν η πρώτη τους εμπειρία μαζί σας είναι θετική. Θέλετε, λοιπόν, να τους κάνετε να νιώσουν ασφάλεια και να περάσουν καλά. Πώς;

  1. Απλή, προσγειωμένη προσέγγιση

Δεν χρειάζονται υπερβολές, για να εντυπωσιάσετε. Γνωρίστε τους πελάτες σας, κάντε συζητήσεις μαζί τους για το ταξίδι τους και τα ενδιαφέροντά τους. Είναι σημαντικό να τους δώσετε να καταλάβουν πώς το ταξίδι τους και τα «θέλω» τους είναι η προτεραιότητα και δε θέλετε απλά τα χρήματά τους. Σπάστε τον πάγο, λοιπόν, και δείξτε αυθεντικό ενδιαφέρον.

  1. Μάθετε τις ανάγκες τους

Ο κάθε πελάτης έχει ιδιαιτερότητες και, μάλιστα, κάποιοι έχουν και ξεχωριστές ανάγκες, που μπορεί να προκύπτουν από κάποιο… γούστο, τη φύση του ταξιδιού ή κάποια δυσκολία. Είναι διαφορετική η αντιμετώπιση, που χρειάζεται ένας πελάτης με κινητικά προβλήματα, ένας πελάτης που βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι και μία οικογένεια. Ρωτήστε τι ακριβώς θέλουν και χρειάζονται, καθώς μπορεί να ντρέπονται ή να νιώθουν άβολα να το πουν μόνοι.

  1. Επαφή κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι

Μπορεί να φαίνεται μία μικρή κίνηση, αλλά όλοι εκτιμούν έναν επαγγελματία, που ενδιαφέρεται πραγματικά. Δεν αρκεί να κανονίσετε το ταξίδι. Πρέπει να ξέρετε πως όλα πάνε ρολόι, οι πελάτες σας ευχαριστούνται το καλά οργανωμένο ταξίδι τους, αλλά και φυσικά να μάθετε τις τελικές τους εντυπώσεις.

  1. Προσαρμοστείτε εύκολα

Μπορεί να λειτουργείτε οργανωμένα και με προγράμματα, αλλά μπορείτε να λυγίσετε λίγο τα όρια. Αν για παράδειγμα έχετε ένα οικονομικό πακέτο για τέσσερα άτομα και θέλει το ταξίδι μία πενταμελής οικογένεια, γίνετε λίγο ελαστικοί, καθώς είναι και αυτό που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε στους πελάτες σας.

  1. Να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο πιθανό σενάριο

Κακά τα ψέματα, αναποδιές συμβαίνουν και δεν μπορείτε πάντα να κινηθείτε ανάλογα με το πλάνο σας. Οπότε, προετοιμαστείτε και για το χειρότερο, όπως για αλλαγές, ακυρώσεις τελευταίας στιγμής, ατυχήματα ή, απλά, για έναν κακό πελάτη. Ωστόσο ακόμη και αν ο στόχος είναι να κρατήσετε τον πελάτη και να τον πείσετε να σας ξαναπροτιμήσει, είναι φορές, που θα ήταν καλύτερο να διακόψετε τη συνεργασία μαζί του. Δείτε πότε πρέπει να πείτε όχι και να διακόψετε τη συνεργασία σας με τον πελάτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...