Ταχύτερη και ευρύτερη ψηφιοποίηση σε ολόκληρο τον ξενοδοχειακό κλάδο

Η ανάγκη επείγουσας αλλαγής της υγιεινής και της διαδικασίας για την αποτροπή της εξάπλωσης του Covid-19 σήμαινε ότι το 2020 σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στην τεχνολογική αλλαγή, επιταχύνοντας πολλά χρόνια προσαρμογής παράλληλα με άλλες παραχωρήσεις φυσικού χώρου, όπως οι οθόνες perspex.

Η ανάγκη κοινωνικής απόστασης σήμαινε ότι πολλοί χώροι χρειάστηκαν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις περιορισμένης χωρητικότητας, κάτι που με τη σειρά του βοήθησε στην επιτάχυνση περισσότερης διαχείρισης διαμονής σε ξενοδοχεία για σύνδεση στο διαδίκτυο.

Βελτίωση εμπειρίας – Πολλοί ξενοδόχοι ανησυχούσαν ότι η ψηφιοποίηση ή η τοποθέτηση της διαδικασίας check-in και check-out σε έναν ιστότοπο για κινητά θα έβλαπτε την εμπειρία των επισκεπτών. Το ζεστό, ανθρώπινο καλωσόρισμα μιας διαμονής θα μπορούσε να χαθεί και οι επισκέπτες μπορεί να αντιληφθούν ότι η υπηρεσία χάνει την αξία της. Πλέον, αυτή η ανησυχία έχει υποχωρήσει, αλλά για να διασφαλιστεί ότι αυτή η αλλαγή είναι επιτυχής, κάθε ξενοδόχος πρέπει να καταλάβει πώς να συνδυάσει την ψηφιακή εμπειρία με τις συγκεκριμένες προσδοκίες των πελατών τους.

Διαφοροποίηση – Μακροπρόθεσμα, αυτή η πρόσφατη αυξημένη ζήτηση για προσφορά ψηφιακής υπηρεσίας έχει τροφοδοτήσει πόρους για περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη μιας ακόμα πιο εξορθολογισμένης, βελτιωμένης εμπειρίας επισκεπτών που θα επιβιώσει ακόμη και μετά τον Covid-19. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχει η ευκαιρία για ορισμένους ξενοδόχους να αξιοποιήσουν άλλες ροές εσόδων εντός των ακινήτων τους. Τις περισσότερες φορές, η ψηφιοποίηση έχει παράσχει τα μέσα για να το καταστήσει αυτό εφικτό και η διαδικτυακή παραγγελία F&B για προσφορά στην τοπική αγορά είναι ένα δημοφιλές παράδειγμα αυτού.

Η αυξημένη υιοθέτηση της ψηφιοποίησης θα οφείλεται όχι μόνο στην ανάγκη σωστής διαχείρισης των λειτουργιών, αλλά και στην ανάγκη αποτελεσματικότερης διαχείρισης των λειτουργιών. Για να γίνει αυτό, οι ξενοδόχοι χρειάζονται μια σαφέστερη κατανόηση των γεγονότων και των αριθμών που οδηγούν τις λειτουργίες τους και την διαθέσιμη τεχνολογία (όπως ανέπαφες πληρωμές) να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία επισκέπτη.

Πηγή: hospitalitynet.org

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...