Τελ Αβίβ: Εναλλακτικός city break προορισμός

Μοναδικό κράμα δύσης και ανατολής

Η επιστροφή των Εβραίων της διασποράς από όλες τις μεριές του κόσμου, δημιούργησε μια πόλη με στοιχεία από την δυτική και την ανατολική Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τις ΗΠΑ. Διαφορετικές κουλτούρες συναντήθηκαν κάτω από τον ίδιο ουρανό, δημιουργώντας ενα μοναδικο μωσαϊκό ιδεών, απόψεων και αισθητικών επορροών.

Η αρχιτεκτονική του Τελ Αβίβ αποτελεί ένα αμάγαλμα αισθητικών αντιθέσεων, που όμως πάρα τη διαφορετικότητά τους, δίνουν μία αίσθηση συνοχής. Η ιστορία, ο χρόνος και οι εποχές αποτυπώνονται στις εναλλαγές των κτιρίων. Άριστοκρατικά κτίρια “eclectic style” με άρωμα Γαλλίας, πολυκατοικίες σε bauhaus στιλ με λιτή και εργονομική σχεδίαση, ουρανοξύστες με γυάλινα και μεταλλικά στοιχεία, σύμβολα της εμπορικής και οικονομικής ανάπτυξης της πόλης, και παλαιές κατοικίες αραβικού στιλ, ταξιδεύουν νοσταλγικά τον επισκέπτη στο παρελθόν, συνθέτοντας ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό σκηνικό.

Το ιστορικό κέντρο -με τις ανοιχτές αγορές, τα στενά δρομάκια, τα χαμηλά σπίτια και τις ανθισμένες αυλές- “ταξιδεύει” τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή, ενώ ταυτόχρονα έχει ως φόντο πελώριους ουρανοξύστες, που σηματοδοτούν τη μετάβαση στη σύγχρονη εποχή.

Εναλλακτικός city break προορισμός

Τα τελευταία χρόνια το Τελ Αβίβ παρουσιάζει σημαντική τουριστική άνθηση, και ξεφεύγει από τον χαρακτηρισμό του καθαρά θρησκευτικού προορισμού. Οι γεύσεις έχουν την τιμητική τους στα πολυάριθμα γαστρονομικά φεστιβάλ της πόλης. Παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις θέτουν τον πολιτισμό στο επίκεντρο. Μια απέραντη παραλία γίνεται meeting point για όσους θέλουν να δροσιστούν ή να απολαύσουν ένα πιάτο θαλασσινών. Τα στενά δρομάκια του ιστορικού κέντρου προκαλούν τον επισκέπτη να “χαθεί”, ανακαλύπτοντας κρυμμένους θησαυρούς.

Η απευθείας πτήση της alitalia Αθήνα – Τελ Αβίβ μας δίνει τη δυνατότητα σε λιγότερο από δύο ώρες να αποδράσουμε σε ένα μοναδικό προορισμό. Η άνεση και περιποίηση της alitalia αποτελεί ιδανικό ξεκίνημα και κλείσιμο ενός τόσο ξεχωριστού ταξιδιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...