Κύπρος: Πλήρης Οδηγός Συνεδρίων & Ταξιδιών Κινήτρων

Ξεχωριστός τόπος συναντήσεων

Η γεωγραφική θέση της Κύπρου ως σταυροδρόμι ανάμεσα στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία, προσέδωσε στην ιστορική της διαδρομή, μια ξεχωριστή στρατηγική, επικοινωνιακή και εμπορική σημασία. Σήμερα, ως το ανατολικότερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το νησί αποτελεί ιδανικό τόπο συνάντησης για τεχνοκράτες, εμπορευόμενους και πνευματικούς ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο. Με το ολόχρονα «φιλικό» κλίμα του, την αρμονική εναλλαγή χρωμάτων και παραστάσεων, την παραδοσιακή φιλοξενία των ανθρώπων του και ένα πολιτισμό 10.000 χρόνων, το νησί συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα, ώστε να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η επόμενή σας επαγγελματική συνάντηση, συνέδριο, διάσκεψη, οι διακοπές κινήτρων του προσωπικού σας ή οποιαδήποτε άλλη επιχειρηματική σας δραστηριότητα.

Στο πρόσφατο παρελθόν, η Κύπρος φιλοξένησε με επιτυχία, διασκέψεις αρχηγών και στελεχών κυβερνήσεων, πληθώρα επιστημονικά και διεθνή συνέδρια, και εκατοντάδες επιχειρηματικές συναντήσεις πολυεθνικών εταιριών και οργανισμών. Με καταξιωμένη σε διεθνή επίπεδο υποδομή, ποιότητα και επαγγελματισμό, η σημερινή τουριστική Κύπρος, αποτελεί τον πιο ξεχωριστό τόπο για επιτυχημένες διοργανώσεις πολύμορφων και απαιτητικών εκδηλώσεων.

Διαμονή – άνεση και εξυπηρέτηση για όλες σας τις ανάγκες

Είτε σχεδιάζετε ένα μεγάλο συνέδριο με χίλιες και πλέον συμμετοχές, είτε ένα ευφάνταστο πρόγραμμα κινήτρων για το προσωπικό σας, η Κύπρος μπορεί να σας το προσφέρει. Μπορείτε να επιλέξετε από πληθώρα ποιοτικών ξενοδοχείων σε όλες τις πόλεις και τα τουριστικά θέρετρα, με ψηλά επίπεδα υπηρεσιών, προσφέροντάς σας την ευκολία να μείνετε στο ίδιο μέρος όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση της εταιρίας σας.

Οι εξαιρετικές διευκολύνσεις περιλαμβάνουν πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων με ποικίλες δυνατότητες, τον τελευταίου τύπου οπτικοακουστικό εξοπλισμό για τηλεδιασκέψεις, ευέλικτες αίθουσες συνεδριάσεων και ιδιαιτέρων διαβουλεύσεων, επίσης με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, καθώς και διευκολύνσεις για ταυτόχρονη μετάφραση. Υπηρεσίες γραμματέων είναι επίσης στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Ενοικιάστε την αίθουσα συνεδριάσεων για μια ολιγάριθμη σύσκεψη, λανσάρετε ένα νέο προϊόν στο φουαγιέ ή δώστε μια δεξίωση στην πισίνα ή στους κήπους του ξενοδοχείου, κι αφήστε τους επαγγελματίες να σας φροντίσουν.

Μετά από μια κουραστική μέρα κατά την οποία είχατε να πάρετε δύσκολες αποφάσεις, χαλαρώστε στο άνετο κλιματιζόμενο δωμάτιό σας ή στη σουίτα σας. Τα Κυπριακά ξενοδοχεία παρέχουν κάθε ευκολία που αναμένει να συναντήσει ο σύγχρονος επιχειρηματίας ταξιδιώτης κι ακόμα περισσότερα. Πισίνες, γήπεδα αντισφαίρισης, σάουνα και πλαζ, μέχρι πισίνες με θαλασσινό νερό, εξωτικούς κήπους, θαλασσοθεραπεία και λουτρά σπα. Ένας δημοφιλής τρόπος φαγητού είναι το μπουφέ, που δίνει την ευκαιρία στους συνδαιτυμόνες να διαλέξουν από μια τεράστια ποικιλία ολόφρεσκων εδεσμάτων της ντόπιας και διεθνούς κουζίνας. Μπορείτε να επωφεληθείτε από εκπτώσεις εκτός περιόδου αιχμής, οι οποίες προσφέρονται συνήθως μεταξύ μέσα Νοεμβρίου και μέσα Μαρτίου, εκτός της περιόδου των Χριστουγέννων.

Υποδομή – διατηρώντας επαφή

Η Κύπρος διαθέτει μια άρτια αναπτυγμένη φυσική και κοινωνική  υποδομή. Επαρκείς αυτοκινητόδρομοι διπλής κατεύθυνσης συνδέουν όλες τις πόλεις και τα τουριστικά θέρετρα, εξοικονομώντας χρόνο στη μετακίνηση και δίνοντάς σας την ελευθερία να επιδοθείτε στις ασχολίες σας. Πολλές αεροπορικές εταιρίες εκτελούν τακτικά δρομολόγια στο διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας. Η μεταφορά στην πρωτεύουσα Λευκωσία και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, τη Λεμεσό, διαρκεί λιγότερο από ώρα. Η Πάφος εξυπηρετείται από το δικό της διεθνές αεροδρόμιο.Μέσα σε τριάντα λεπτά από τη στιγμή που θα φύγετε από την αίθουσα αφίξεων, θα βρεθείτε να απολαμβάνετε το ποτό σας στο ξενοδοχείο σας. Η γεωγραφική γειτνίαση του νησιού με άλλους δημοφιλείς προορισμούς σημαίνει ότι μπορείτε να δώσετε μια άλλη διάσταση στο ταξίδι σας, συνδυάζοντάς το με μια σύντομη κρουαζιέρα σε προσιτή τιμή σε κάποια γειτονική χώρα, όπως Αίγυπτο, Συρία, Λίβανο, Ελλάδα και τα μαγευτικά νησιά της.

Ένα επίσης αναπτυγμένο τηλεπικοινωνιακό σύστημα που περιλαμβάνει μέσα τηλεδιασκέψεων και μαγνητοσκοπημένων διασκέψεων, καθώς και εύκολα προσιτές διευκολύνσεις διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σας συνδέει με οπουδήποτε στον κόσμο και σας βοηθά να διατηρήσετε επαφή με την επιχειρηματική σας βάση στην πατρίδα σας. Από κοινωνικής πλευράς, η Κύπρος είναι σε θέση να προσφέρει στους οργανωτές επιχειρηματικών εκδηλώσεων μια σταθερή οικονομία, σε μια ασφαλή και σταθερή Ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται το νόμο και την τάξη.

Κίνητρα – μια ανταμοιβή που αξίζει τον κόπο

Χρησιμοποιώντας τα ταξίδια για να προσφέρει κανείς κίνητρα στο προσωπικό του, αποδεικνύεται μια αποτελεσματική πρακτική ανταμοιβής. Μετατρέψετε, λοιπόν, τις εμπειρίες σε κίνητρα και τα κίνητρα σε αποτελέσματα. Ένα επιτυχημένο πρόγραμμα κινήτρων αυξάνει τα κέρδη, βελτιώνει την αποδοτικότητα και τις πωλήσεις, αλλά και ενισχύει τους εργασιακούς δεσμούς, την αφοσίωση προς τον εργοδότη και τη
συναδελφική αλληλεγγύη.

Προσφέρετε στο προσωπικό σας την ευκαιρία να δοκιμάσει τις ικανότητές του στο γκολφ και στο τένις σ’ ένα από τα εξειδικευμένα τουριστικά θέρετρα του νησιού σε ένα ελκυστικό περιβάλλον με πανοραμική θέα. Κάντε τους να νιώσουν εκατομμυριούχοι για μια μέρα, απολαμβάνοντας την άνεση ενός ιδιωτικού γιοτ, ή αφήστε τους στη φροντίδα ενός από τα πολυτελή ξενοδοχεία που διαθέτουν κέντρα λουτρών spa, θαλασσοθεραπείας ή αρωματοθεραπείας. Η Κύπρος διαθέτει πληθώρα αξιοθέατων και ανέσεων που μπορούν να εμπλουτίσουν την επιχειρηματική σας εκδήλωση όπως αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, γκαλερί τέχνης, αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, νυχτερινή ζωή και διασκέδαση. Ο πολιτισμός και η κληρονομιά της Κύπρου είναι μοναδικά, με μια ιστορία 10,000 χρόνων φιλοξενίας και τόπου συνάντησης ηπείρων και ανθρώπων. Αυτό το κοσμοπολίτικο στοιχείο δίνει στην Κύπρο το ξεχωριστό της χαρακτήρα, για τον οποίο την προτιμούν διοργανωτές συνεδρίων και ταξιδιών κινήτρων. Σαφάρι στην ενδοχώρα με αυτοκίνητα τζιπ, οινοπεριοδείες στα γραφικά ορεινά κρασοχώρια, θεματικές κρουαζιέρες σε γοητευτικά ακρογιάλια, είναι απλώς μερικές από τις πιθανές εμπειρίες που έχει να προσφέρει η Κύπρος.

Εταιρίες Διεύθυνσης Προορισμού

Είτε χρειάζεστε μια ζωντανή ορχήστρα για την επίσημη βραδιά σας, κάποιον για να οργανώσει παιγνίδια, αθλοπαιδιές ή άλλη ψυχαγωγία πριν ή μετά το συνέδριό σας, ή ακόμα τη διοργάνωση ενός προγράμματος ψυχαγωγίας συνοδών, αφήστε να αναλάβουν οι ειδικοί. Eπαγγελματικές εταιρίες διεύθυνσης (χειρισμού) προορισμού με έμπειρο, αποτελεσματικό και πολύγλωσσο προσωπικό θα καταρτίσουν ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας, που να ταιριάζει στις ανάγκες σας, ενώ θα είναι στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή για να εποπτεύσουν κάθε στάδιο της εκδήλωσης. Οι αυθεντικές, πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες που έχουν να προσφέρουν μπορεί να περιλαμβάνουν οτιδήποτε, από ένα απόγευμα γνωριμίας με την παραδοσιακή ζωή του χωριού – απολαμβάνοντας το καφεδάκι σας και παίζοντας τάβλι, ή ψήνοντας στον φούρνο σπιτίσιες «ελιόπιττες» ή «χαλλουμωτές» – μέχρι μια μέρα αφιερωμένη στ’ αχνάρια της Αφροδίτης, της μυθολογικής θεάς του έρωτα και της ομορφιάς, προστάτιδας της Κύπρου. Η διαδρομή θα σας ξεναγήσει στον τόπο όπου η θεά αναδύθηκε από τα κύματα, και στις αφιερωματικές τοποθεσίες όπου την λάτρευαν. Σαν τόπος με ένα από τους πιο παλιούς πολιτισμούς στον κόσμο, υπάρχουν τόσα πολλά να δει κανείς στην Κύπρο, από προϊστορικούς χώρους, Ελληνορωμαϊκά θέατρα και εξαιρετικά ψηφιδωτά, μέχρι διακοσμημένες με τοιχογραφίες ξυλόστεγες Βυζαντινές εκκλησίες που βρίσκονται στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, σε συνδυασμό με την ομορφιά και ηρεμία της ορεινής της ενδοχώρας, δίνουν στις ομαδικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κανείς στο νησί μια αλησμόνητη διάσταση.

Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο – ευελιξία και αποτελεσματικότητα

Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης στην πρωτεύουσα του νησιού Λευκωσία βρίσκεται το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, ένας υπερσύγχρονος χώρος πολλαπλής χρήσης εξοπλισμένος με τελευταίου τύπου τεχνολογικές διευκολύνσεις και ευέλικτη διαρρύθμιση, ικανός να φιλοξενήσει εκδηλώσεις ποικίλης κλίμακας, από μεγάλες συνδιασκέψεις των 1,200 αντιπροσώπων μέχρι συνέδρια, δεξιώσεις, εκθέσεις, συμπόσια, επιδείξεις μόδας και λανσάρισμα προϊόντων.

Οι παρεχόμενες διευκολύνσεις περιλαμβάνουν εξοπλισμό ασύρματης προβολής, θαλάμους με ελεγχόμενο ήχο, καλωδιακή τηλεόραση, διευκολύνσεις για ζωντανή ραδιοτηλεοπτική σύνδεση, ταυτόχρονη μετάφραση σε 14 γλώσσες, λήψη δορυφορικής τηλεόρασης και αίθουσα προβολής. Στην υποδοχή υπάρχουν επίσης τραπεζικές και ταξιδιωτικές διευκολύνσεις, ταχυδρομείο, γραμματειακές υπηρεσίες, καταστήματα, αίθουσα επισήμων και καφετερία.

Αρχή Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου

Η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου, με την μακρόχρονη πείρα της, διαθέτει την τεχνογνωσία που χρειάζεται για να σας εγγυηθεί τη διοργάνωση και το συντονισμό επιτυχημένων τοπικών και διεθνών εκθέσεων συνεδρίων, διασκέψεων και άλλων εκδηλώσεων. Η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεών της που βρίσκεται στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης στη Λευκωσία μπορεί να ικανοποιήσει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για υψηλού επιπέδου εκθεσιακά κέντρα, που συνδυάζουν τη λειτουργικότητα με την ευελιξία.

Προσφέρει ταυτόχρονα διευκολύνσεις για συνέδρια αλλά και εκθεσιακό χώρο δυναμικότητας μέχρι 1,200 συμμετοχών, αίθουσα υποδοχής, περίπτερα, οπτικοακουστικό εξοπλισμό, εστιατόρια, καφετερία, καθώς και τεχνική και διοικητική υποστήριξη.

ΠΗΓΗ: Κυπριακός Oργανισμός Τουρισμού

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...