Κίνδυνος υποβάθμισης της κρουαζιέρας στην Ανατ. Μεσόγειο

του Αντώνη Τσιμπλάκη, naftemporiki.gr*

«Στη ζώνη υψηλού κινδύνου» για την κρουαζιέρα κινδυνεύει να μπει η Ανατολική Μεσόγειος, γεγονός που θα έχει καταστροφικές συνέπειες και για τη χώρα μας. Οι πολιτικές αναταραχές, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά και το προσφυγικό, ίσως σε μικρότερο βαθμό, ενδέχεται να οδηγήσουν τις εταιρείες κρουαζιέρας μακριά από την Ανατολική Μεσόγειο.

Τον κίνδυνο ανατροπής του σκηνικού έκρουσε στο δεύτερο ναυτιλιακό συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας Θόδωρος Κόντες, ο οποίος αποδέχτηκε ότι βραχυπρόθεσμα η χώρα μας ευνοείται, ωστόσο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα επηρεαστεί αρνητικά.

Οπως σημειώνει στη «Ν» περιστασιακά οι εξελίξεις φαίνεται ότι ευνοούν την Ελλάδα, αφού τα κρουαζιερόπλοια φεύγουν από την Τουρκία, λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων, και αναζητούν νέους προορισμούς στα ελληνικά νησιά. Ηδη εταιρείες όπως η MSC κυρίως, αλλά και οι Global, Celebrity, Costa ενισχύουν φέτος τη θέση τους στην Ελλάδα.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, η κίνηση κρουαζιέρας φέτος αναμένεται να είναι αυξημένη στη χώρα μας σε σχέση με το 2015. Αλλά και πέρυσι η χρονιά έκλεισε θετικά, αφού μετά τον Αύγουστο τα περισσότερα πλοία που έκαναν κρουαζιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο εστίασαν στους ελληνικούς προορισμούς, λόγω των αναταραχών στις άλλες χώρες.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: naftemporiki.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...