Τα οικονομικά ξενοδοχεία αναμένεται να επωφεληθούν από την αύξηση των ευαίσθητων στις τιμές ταξιδιωτών, λέει η GlobalData

Η τιμή είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για το 47% * των καταναλωτών κατά την επιλογή καταλύματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GlobalData. Η εταιρεία δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων σημειώνει ότι, με λιγότερο προϋπολογισμό για ταξίδια αλλά με έντονη επιθυμία να ξεφύγουν, πολλοί θα στραφούν σε παρόχους προϋπολογισμού για να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους για ταξίδια.

Η έρευνα των καταναλωτών της GlobalData (Q1 2021) έδειξε ότι οι ταξιδιώτες είναι πιο ευαίσθητοι στις τιμές από ό, τι πριν από την πανδημία, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι το 87% ** των παγκόσμιων ερωτηθέντων εξέφρασαν την ανησυχία τους για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ίδια δημοσκόπηση GlobalData έδειξε ότι το «κύρος και η πίστη που προσφέρθηκε» ήταν ο λιγότερο σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή ενός ξενοδοχείου / καταλύματος. Πολλά πολυτελή ξενοδοχεία έχουν επενδύσει στην ανάπτυξη ενός πιστού οπαδού. Ωστόσο, η πανδημία προκάλεσε μια μετατόπιση στο συναίσθημα των ταξιδιωτών που θα μπορούσε να επηρεάσει αυτόν τον τύπο επενδύσεων.

Η οικονομική συμπίεση από την πανδημία πιθανότατα θα ωθήσει τους ταξιδιώτες στις επιλογές ταξιδιού προϋπολογισμού, χάνοντας τα οφέλη πίστης στη διαδικασία. Για να αντισταθμιστεί η στροφή προς εναλλακτικές λύσεις προϋπολογισμού, τα ξενοδοχεία μεσαίας έως ανώτερης κλίμακας θα πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην προώθηση των τιμών. Η προσφορά πρόσθετων εκπτώσεων για μέλη του προγράμματος επιβράβευσης, δωρεάν, ή δωρεάν αναβαθμίσεις θα μπορούσε να δελεάσει αυτούς που θέλουν να κάνουν τη διαμονή τους πιο άνετη παρά τον εξαντλημένο ταξιδιωτικό προϋπολογισμό.

Πηγή: GlobalData

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...