3 βήματα για να βελτιώσεις την εμπειρία του πελάτη σου στη στιγμή

Σε μια τέτοιου είδους βιομηχανία, που βασίζεται στην προσφορά εμπειριών αλλά και στην πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσεις την online παρουσία σου, αλλά και τα διάφορα ψηφιακά εργαλεία marketing τα οποία αντικατοπτρίζονται στην εμπειρία του πελάτη. Με λίγα λόγια, μια φτωχή και αδιάφορη ηλεκτρονική εμπειρία μπορεί να επηρεάσει την τελική απόφαση του δυνητικού σου πελάτη για το αν τελικά θα επιλέξει το δικό σου ξενοδοχείο είτε το δικό σου ταξιδιωτικό πρακτορείο, για να πραγματοποιήσει το ταξίδι του.

Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζονται πολλές συμβουλές για να διορθωθεί μια τέτοια εικόνα, αλλά είναι, μάλιστα πολύ εύκολο αλλά και πολύ γρήγορο.

1. Ιστοσελίδα.

Μπες στη διαδικασία που θα έμπαινε ο πελάτης σου. Περιηγήσου αρχικά στην ιστοσελίδα της επιχείρησής σου. Η αρχική σελίδα είναι το πρώτο πράγμα που θα δει ο δυνητικός πελάτης, και σε κλάσματα δευτερολέπτων δημιουργείται η πρώτη εντύπωση, είτε καλή είτε κακή. Δες, λοιπόν, το περιεχόμενό σου, τυχόν ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη, και άλλου είδους αδυναμίες που πιθανόν, να διώξουν μακριά περισσότερους επισκέπτες από όσους τελικά θα φτάσουν σε εσένα.

2. Social Media.

Ανάλογη διαδικασία μπορείς να ακολουθήσεις και με τους λογαριασμούς- προφίλ της επιχείρησης σου στα social media. Διαπίστωσε αν όλες οι πληροφορίες που παρουσιάζονται αντικατοπτρίζουν αυτό ακριβώς που εκπροσωπεί το ταξιδιωτικό σου γραφείο ή το ξενοδοχείο σου, τις υπηρεσίες του, ακόμα και τις τιμές του. Επιπλέον, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από εξέλιξη, οι λογαριασμοί στο Facebook, για παράδειγμα, δεν είναι κάτι που πρέπει να μείνει στάσιμο. Πρέπει να υπάρχει συνεχής ανανέωση και ροή πληροφοριών ακόμα και ειδήσεων. Ένας τρόπος, είναι οι συνεχώς ανανεωμένες φωτογραφίες. Όσο πιο πρόσφατες είναι, τόσο το καλύτερο.

3. TripAdvisor.

Τι καλύτερο από μια επιχείρηση που ενδιαφέρεται για τη γνώμη των πελατών της; Ένας τρόπος, λοιπόν, για να δείξεις ενδιαφέρον για τη γνώμη, αλλά και τη συνολική εμπειρία των πελατών σου, είναι να ασχοληθείς με τις κριτικές του TripAdvisor, και δεν εννοούμε την απλή ανάγνωση. Πρέπει να μπεις στη διαδικασία να απαντήσεις στις κριτικές όλων ανεξαιρέτως, αν ήταν ικανοποιημένοι ή απογοητευμένοι. Είναι μια διαδικασία 5 μόλις λεπτών που πραγματικά βελτιώνει αισθητά την εμπειρία, που προσφέρεις στον πελάτη, τόσο από την άποψη ότι μαθαίνεις τι κάνεις λάθος και μπορείς να το διορθώσεις, όσο και από την πλευρά ότι ο πελάτης νιώθει σημαντικός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...