Βασικές συμβουλές Email Marketing για Travel Agents

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θέλουν τόσο να δημιουργούν σταθερές σχέσεις  με παλαιότερους πελάτες, όσο και να κάνουν νέες επαφές, συνεργασίες και, φυσικά, να γίνονται γνωστοί σε νέους πελάτες.

Πέρα από τα social media, μία εξαιρετική τακτική digital marketing για τους ταξιδιωτικούς οδηγούς είναι και το email marketing. Πώς μπορείτε να προωθήσετε τη δουλειά σας, λοιπόν, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων;

Φτιάξτε σωστή λίστα

Το πρώτο στο οποίο πρέπει να δώσετε βάση είναι η λίστα των παραληπτών. Συγκεντρώστε σε μία λίστα όλα τα διαθέσιμα email -που ήδη έχετε- και προσπαθήστε να συγκεντρώσετε ακόμα περισσότερα. Κάθε μέρα, λοιπόν, για μήνες, ακόμα και χρόνια, κάθε φορά που μιλάτε με κάποιον πελάτη ή επαγγελματία του χώρου μη ξεχνάτε να ζητήσετε το email, για να το προσθέσετε στη λίστα.

Επίσης, ενημερώστε όσους ενδιαφέρονται ότι διαθέτετε υπηρεσίες email με προωθητικό υλικό -που τους ενδιαφέρει- και προτείνετε στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να κάνουν sign-up στα email σας, είτε με έναν Pop-up μήνυμα, είτε με μία σταθερή φόρμα στην σελίδα σας.

Φυσικά, επιβεβαιώστε τους πελάτες σας ότι πρόκειται για μία ιδιωτική λίστα και αν καταχωρήσουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν και ότι δεν πρόκειται για ενοχλητικό spam.

Το περιεχόμενο

Τι να γράφετε, λοιπόν, στα mail σας; Η πιο ασφαλής απάντηση είναι να γράφετε για πράγματα, που εσείς γνωρίζετε καλά και οι πελάτες σας θέλουν να μάθουν.  Μιλήστε τους για μοναδικές και ιδιαίτερες εμπειρίες, πρωτότυπους προορισμούς, τι χρειάζεται να πακετάρουν μαζί σε ένα ταξίδι και ποιες είναι οι πιο καλές ταξιδιωτικές εφαρμογές για smartphones.

Το email σας δε θέλετε να κουράσει, οπότε 250 με 300 λέξεις -δύο φορές το μήνα- είναι μία καλή αναλογία. Μην ξεχνάτε να το εμπλουτίζετε φυσικά και με ωραίες εικόνες και βίντεο, καθώς και τις πληροφορίες σας, social media widgets και τo site της σελίδας σας.

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι το email σας να είναι mobile-friendly, δηλαδή να είναι ευανάγνωστο στην οθόνη ενός smartphone, μιας και πλέον το 50% των emails διαβάζονται σε κινητές συσκευές. Βασιστείτε, λοιπόν, σε ένα template ιδανικό και για κινητό.

Τα διαδικαστικά

Το email σας πρέπει να έχει ένα θέμα, ένα subject line, που θα τραβήξει το βλέμμα του παραλήπτη και θα προκαλέσει ενδιαφέρον. Ξεχάστε, λοιπόν, κάποιο τίτλο του τύπου «Νέα από τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα» και προτιμήστε καλύτερα κάτι ιδιαίτερο, όπως «Μην χάσατε το καλύτερο ταξίδι της ζωής σας». Φυσικά στο κείμενό σας θα εξηγείτε ότι εσείς είστε αυτός, που μπορεί να προγραμματίσει το ιδανικό αυτό ταξίδι.

Επίσης, δώστε βάση και στα στοιχεία της αποστολής. Στο Business marketing έχει παρατηρηθεί πώς οι καλύτερες ώρες για να αποστέλλεται ένα newsletter είναι 11 π.μ. με 2 μ.μ., όσο κάποιος δηλαδή είναι πιθανό να εργάζεται και να έχει συνεχή πρόσβαση στα email του, και από μέρες προτιμήστε την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...