Τα 5 κρίσιμα λάθη των νέων ταξιδιωτικών πρακτόρων! Πως να τα αποφύγετε!

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες στις μέρες μας κρίνονται χρήσιμοι και απαραίτητοι σύμβουλοι για τους ταξιδιώτες και την ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτός είναι και ο λόγος που έρχονται στο προσκήνιο όλο και περισσότερα ταξιδιωτικά πρακτορεία, είτε αμιγώς ηλεκτρονικά είτε όχι. Ωστόσο, δεν είναι αρκετή αυτή η ανάγκη των πελατών για να επιβιώσει κάθε νέος ταξιδιωτικός πράκτορας. Η επιβίωση και η βιωσιμότητά του εξαρτάται από την σωστή διαχείριση, πράγμα, που δεν γίνεται πάντα.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα 5 κρίσιμα και ενδεχομένως θανατηφόρα λάθη που κάνουν οι νέοι ταξιδιωτικοί πράκτορες. Δεν χρειάζεται, όμως, άγχος, γιατί για όλα υπάρχει μια λύση.

1. Έλλειψη πληροφοριών επικοινωνίας.

Το πρόβλημα εδώ σημαίνει ότι οι πελάτες σου δεν μπορούν να σε βρουν και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου για να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες, συμβουλές και βοήθεια. Αυτή έλλειψη μπορεί να αποβεί μοιραία, γι’αυτό και πρέπει να εξαφανιστεί άμεσα. Ειδικότερα, σιγουρέψου ότι προβάλλεσαι από κάθε δυνατό ηλεκτρονικό- διαδικτυακό μέσο, και μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Συνέδεσε την ιστοσελίδα του πρακτορείου σου με τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσελκύοντας έτσι περισσότερο κόσμο, και φυσικά διευκόλυνε το κοινό, δημοσιοποιώντας πληροφορίες και τρόπους επικοινωνίας στα προφίλ.

2. Προσωπική και επαγγελματική ζωή: άρρηκτα συνδεδεμένες.

Αυτό το οποίο αναφέρεται σε κάθε κλάδο, και είναι πραγματικά σημαντικό, αλλά σπάνιο, είναι ότι δεν πρέπει να μπερδεύονται τα προσωπικά με τα επαγγελματικά. Αυτοί οι δυο τομείς της ζωής σου πρέπει να είναι αυστηρά διαχωρισμένοι παντού και φυσικά στα social media. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν πρέπει να προωθείς τη δουλειά σου μέσω του προσωπικού σου προφίλ στο Facebook για παράδειγμα, ούτε όμως και το αντίστροφο. Με λίγα λόγια, το να δημοσιεύσεις στον επαγγελματικό σου λογαριασμό πολιτικά σχόλια, λόγου χάρη, ή άλλες αναφορές προσωπικές φύσεως, είναι αποτρεπτικό για τους πελάτες σου, έως και ενοχλητικό.

3. Έλλειψη εξειδίκευσης και ορισμένου κοινού-στόχου.

Το να προσπαθείς να προσφέρεις τα πάντα στους πελάτες σου δεν είναι πάντα το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Στόχευσε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα! Αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή, γιατί προσφέροντας οτιδήποτε υπάρχει, πιθανότατα σημαίνει ότι τα προσφέρεις υπό μέτριες συνθήκες. Εξειδικεύσου, λοιπόν, σε συγκεκριμένα πράγματα και προώθησέ τα στην καλύτερη δυνατή εκδοχή τους και με κάθε δυνατό τρόπο. Δεν μπορείς να εξυπηρετήσεις σωστά όλα τα γούστα και όλους του πελάτες.

4. Γεωγραφικό χάος.

Το χειρότερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας ταξιδιωτικός πράκτορας είναι να μην ξέρει σωστή γεωγραφία, ή τουλάχιστον να το δείχνει στους πελάτες. Δεν υπάρχει πιο αστείο πράγμα από το να προσφέρεις λάθος πληροφορίες στους πελάτες σου, ένα αστείο που πραγματικά θα τους εξοργίσει και δικαιολογημένα. Προφανώς δεν γίνεται να θυμάσαι απ’έξω που βρίσκεται και το πιο μικρό χωριουδάκι, αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολο να το βρεις σε δευτερόλεπτα. Πριν προτείνεις κάτι, πρόσεξε να είσαι καλά προετοιμασμένος, διαφορετικά θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Μπορείς επίσης στην πρώτη επαφή να ρωτήσεις τους πελάτες για ποιες περιοχές ενδιαφέρονται, ώστε στην επόμενη επαφή σας να έχεις τις ανάλογες γνώσεις και συμβουλές, για να τους δώσεις.

5. Μοναχικότητα.

Όταν γίνεται αναφορά στον όρο μοναχικότητα, δεν εννοείται σε καμία περίπτωση η προσωπική σου ζωή, γιατί πολύ απλά δεν ενδιαφέρει κανέναν. Εδώ γίνεται λόγος για το πρακτορείο σου, το οποίο θα είναι δύσκολο να εδραιωθεί στην αγορά, αν δεν έχει την κατάλληλη υποστήριξη, βοήθεια και συμβουλή. Το σημαντικό, λοιπόν, είναι να βρεις του κατάλληλους συνεργάτες για το ταξιδιωτικό πρακτορείο σου, που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις μια καλή φήμη γύρω του και φυσικά να επιβιώσεις μέσα σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά.

δημοσίευση: ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...