Η CLIA διαβλέπει αύξηση κρατήσεων για κρουαζιέρα σε Κούβα, Αλάσκα, Καραϊβική

Αλάσκα και Καραϊβική φαίνεται να αποτελούν τους κορυφαίους προορισμούς για τους ταξιδιώτες που επιλέγουν την κρουαζιέρα, ενώ οι ίδιοι δείχνουν και ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κούβα.

Η CLIA, συγκεκριμένα, σε πρόσφατη αναφορά της, παρουσίασε ότι το 79% των ταξιδιωτικών πρακτόρων έχει σημειώσει αύξηση των πωλήσεων συγκριτικά με το περσινό έτος, ενώ οι πλειονότητα αυτών συνεχίζουν να έχουν κρατήσεις για την Καραϊβική παρά τους ανεμοστρόβιλους που την έπληξαν το 2017.

Όσον αφορά τους προορισμούς, η Αλάσκα φαίνεται να παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση συγκριτικά με πέρσι. Στην πραγματικότητα, το 64% των ταξιδιωτικών πρακτόρων ανέφεραν ότι η Αλάσκα είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά. Μεταξύ άλλων προορισμών, η Κούβα αρχίζει να τραβάει τα βλέμματα, σύμφωνα με το 43% των ταξιδιωτικών πρακτόρων. Κάτι που προκαλεί ερωτήματα για την αιτία αυτού του ξαφνικού ενδιαφέροντος. Το 48% των πρακτόρων αναφέρουν πως οι πελάτες τους επιλέγουν την Κούβα επειδή, είναι κάτι το καινούριο, το εξωτικό αλλά και το μυστηριώδες. Επιπλέον, αναφέρονται και λόγοι, όπως η κρουαζιέρα στην Κούβα αποτελεί έναν τρόπο να γνωρίσει ο ταξιδιώτης έναν άγνωστο, για τα δικά του δεδομένα, πολιτισμό, να γνωρίσει τους ντόπιους και τον τρόπο ζωής τους.

Παρουσιάζεται, λοιπόν, ένα πολύ ισχυρό ενδιαφέρον, όχι μόνο για ορισμένους προορισμούς, αλλά και για την ίδια την κρουαζιέρα. Σύμφωνα με την αναφορά της CLIA, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες φαίνεται να αντικρίζουν αυξανόμενα ποσοστά κρατήσεων τους τελευταίους 12 μήνες. Από όλους τους ερωτηθέντες, το 41% σημείωσε ότι οι αυξήσεις κρατήσεων για κάποια κρουαζιέρα έχουν ξεπεράσει το 10% φέτος, ενώ το 22% αυτών ανέφερε μια αύξηση μεταξύ του 6% και 10%.

Τέλος, μια εξίσου σημαντική διαπίστωση είναι ότι οι ταξιδιώτες στην όλη διαδικασία αλλαγής του τρόπου ζωής τους, αλλάζουν πολύ και τις χρηματικές τους συνήθειες. Αυτό μεταφράζεται στον κλάδο ως αύξηση του προϋπολογισμού των ταξιδιωτών και άρα μεγαλύτερα κέρδη για τους επιχειρηματίες του χώρου. Συγκεκριμένα, το 79% φαίνεται ότι έχει αυξήσει το ποσό χρημάτων που ξοδεύει σε μια κρουαζιέρα, συγκριτικά με το περσινό ποσοστό του 73%. Ακόμη, περισσότερο από το 1/4 (26%) των ταξιδιωτών που επιλέγουν την κρουαζιέρα φαίνεται ότι αύξησαν τον προϋπολογισμό τους κατά ένα 10% μέσα στους τελευταίους 12 μήνες, ενώ το 31% αναφέρει ότι έχουν προσθέσει 6-10% σε αυτόν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...