Baby Boomers. Οι παλιοί “νέοι” τουρίστες και πώς να τους προσελκύσετε

Ώριμης ηλικίας τουρίστες, μεσήλικες ή baby boomers. Όπως κι αν τους αποκαλέσει κανείς,
μιλά για το ίδιο δυναμικό τουριστικό κοινό, δηλαδή άτομα από 50 ετών και πάνω, που νιώθουν ακόμα έτοιμοι για περιπέτεια και διασκέδαση στις διακοπές και τα ταξίδια τους. Και το καλύτερο; Πέρα από το γεγονός πώς έχουν το χρόνο και το χρήμα για να ταξιδέψουν, εμπιστεύονται τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για την οργάνωση των ταξιδιών τους. Εν συντομία, το τέλειο κοινό!

Τι θέλουν, λοιπόν, οι baby boomers;
Διαβάστε παρακάτω πώς θα τους κάνετε να εντυπωσιαστούν με τις προτάσεις σας.

Baby-Boomers

  • Σκεφτείτε εναλλακτικούς και ιδιαίτερους προορισμούς.

Οι boomers είναι μία γενιά, που έχει ταξιδέψει περισσότερο από τους προγόνους της και – μάλλον – περισσότερο από τους απογόνους της. Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, οι baby boomers να αναζητούν πιο εναλλακτικούς προορισμούς, εντός ή εκτός της χώρας τους, με στόχο να γνωρίσουν κάτι διαφορετικό. Μην σας φαίνεται, λοιπόν, μεγάλο ρίσκο να προτείνετε ένα εξωτικό ταξίδι και όχι ένα 5ημερο σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

  • Θέλουν ευέλικτα προγράμματα στα οποία μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες

Ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα, με επισκέψεις, φαγητό και οδοιπορικά μπορεί να τους φανεί μία καλή και ολοκληρωμένη πρόταση, αλλά οι boomers δεν είναι παθητικοί ταξιδευτές. Θέλουν να μπορούν να κάνουν και το δικό τους πρόγραμμα, τις δικές τους επιλογές. Δώστε τους καλύτερα αρκετό ελεύθερο χρόνο και μία λίστα από δραστηριότητες, που μπορούν και αξίζει να κάνουν, και αφήστε τους να επιλέξουν μόνοι τους στην πορεία.

  • Ταξίδια εμπειρίας πρώτα στην επιλογή

Τα ταξίδια εμπειρίας (Δείτε εδώ: Ποια είναι τα ταξίδια εμπειρίας και πώς να τα οργανώσετε) φαίνεται να είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των boomers και έρχονται πρώτα στη λίστα τους. Έρευνες δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες αυτοί αναζητούν όλο και περισσότερο διακοπές, που τους προσφέρουν νέες εμπειρίες από τις οποίες μπορούν να μάθουν και να βιώσουν την περιοχή, που επισκέπτονται, όπως μαθήματα χορού και μαγειρικής. Δικτυωθείτε, λοιπόν, με την τοπική κοινωνία, στραφείτε προς τους κατοίκους της περιοχής για ξεναγήσεις και συστάσεις για μαγαζιά, καφετέριες και μπαρ.

  • Πρώτα από όλα η άνεση και η πολυτέλεια

Μπορεί αυτό το πιο ώριμο κοινό να θέλει εναλλακτικούς προορισμούς και τρόπους διασκέδασης, αλλά πάνω από όλα, θέλει και είναι διατεθειμένο να πληρώσει την πολυτέλεια της άνεσης. Μπορεί οι ώριμοι ταξιδιώτες να θέλουν τη μέρα να κάνουν πεζοπορία σε ένα παραθαλάσσιο μέρος ή να κατέβουν με ράφτινγκ τον ποταμό, το βράδυ όμως θέλουν να γυρίσουν σε ένα ωραίο ξενοδοχείο με όλες τις ανέσεις και να ταξιδέψουν με ασφάλεια με μία αναγνωρισμένη αεροπορική ή ακτοπλοϊκή εταιρία. Αν μάλιστα, μπορείτε μέσα στο πακέτο διακοπών, που τους προσφέρετε, να συμπεριλάβετε και μερικές υπηρεσίες πολυτελείας, όπως συνεχείς μεταφορές με δικό τους αμάξι ή κάποιες χαλαρωτικές θεραπείες σπα και μασάζ, τότε σίγουρα τους έχετε εντυπωσιάσει.

  • Οι κλασικές περίοδοι διακοπών είναι οι αγαπημένες τους

Μιας και αυτό το ηλικιακό γκρουπ είναι πολύ πιθανό, είτε να εργάζεται ακόμα, είτε να φροντίζει παιδιά και εγγόνια, είναι λογικό να προτιμά τις κλασσικές περιστάσεις, όπως το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα για τα ταξίδια του και αφήνει στην άκρη τις offseason εποχές.

  • Δημιουργήστε ομαδικά γκρουπ αποκλειστικά με boomers

Οι τουρίστες αυτοί θέλουν να μιλάνε, να γνωρίζουν άτομα και να συζητούν τις νέες τους εμπειρίες, αλλά προτιμούν να είναι με άτομα που είναι πάνω – κάτω στο ίδιο ηλικιακό κοινό.  Έτσι, προτιμήστε κατά τη δημιουργία ενός γκρουπ να εντάξετε άτομα, που μοιράζονται την ίδια ηλικία, και θα νιώσουν πιο άνετα να περάσουν σχεδόν όλη τη μέρα μαζί.

  • Διαπροσωπικό μάρκετινγκ

Αν και πλέον οι περισσότεροι, που ανήκουν ηλικιακά στην κατηγορία των Boomers, είναι πλήρως εξοικειωμένοι με το ίντερνετ και το χρησιμοποιούν κάθε μέρα, είναι πιο πιθανό να επισκεφτούν κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο για να κανονίσουν το ταξίδι και τις διακοπές τους και – σε αντίθεση με τους Millennials – δεν θα προτιμήσουν να το ψάξουν μόνοι τους μέσω εφαρμογών, ίντερνετ και mail. Επομένως, αν θέλετε να διαφημιστείτε σε αυτό το κοινό, μάλλον θα χρειαστεί να στραφείτε στο προσωπικό μάρκετινγκ αλλά και στην καταχώρηση διαφημίσεων σε κλασικά ΜΜΕ. Φυσικά, ένα ενημερωτικό email με πακέτα προσφορών και νέους προορισμούς δεν βλάπτει, αλλά όταν θα έρθει η ώρα να επικοινωνήσετε με τους επίδοξους boomers πελάτες σας, καλέστε τους για ένα ραντεβού και συζητήστε τις επιλογές σας από κοντά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...