5 πράγματα που εκπλήσουν όσους κάνουν κρουαζιέρα στο Αιγαίο

Πέρα από τις παραλίες, την ιστορία και το φαγητό, η Melinda Crow αποκαλύπτει στο Travel Pulse,τους 5 λιγότερο γνωστούς θησαυρούς, που κρύβει η κρουαζιέρα στο Αιγαίο:

1. Σανδάλια

Σύμφωνα με τη Melinda Crow, δεν νοείται κρουαζιέρα στο Αιγαίο χωρίς σανδάλια, γι’ αυτό και προτρέπει τους ταξιδιώτες να αγοράσουν σανδάλια σε κάθε λιμάνι -καθώς είναι οικονομικά και εύκολα στη μεταφορά -, αλλά και από έναν συγκεκριμένο κατασκευαστή στον Πειραιά, ο οποίος έχει φτιάξει σανδάλια για τους Beatles και τη Jacqueline Onassis.

2. Αγορές προϊόντων

Οι αγορές προϊόντων είναι μία ιδανική ευκαιρία για τον ταξιδιώτη να πάει εκεί όπου πάνε οι ντόπιοι και να δοκιμάζει τοπικά προϊόντα. Οι καλύτερες αγορές βρίσκονται λίγα τετράγωνα μακριά από το λιμάνι, πολλές φορές κοντά σε εκκλησίες. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στις λαϊκές αγορές του Πειραιά, της Μυκόνου και της Κρήτης.

3. Καταδύσεις

Ενώ το Αιγαίο δεν είναι γνωστό για τη θεαματικούς υφάλους και τον τεράστιο αριθμό ψαριών, υπάρχουν σίγουρα σημεία όπου αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Συγκεκριμένα, η Crow προτείνει καταδυτικές σχολές στην Κρήτη και στη Σαντορίνη.

4. Κρουαζιέρα στη Διώρυγα της Κορίνθου

Η τεχνητή διώρυγα είναι ένα αξιοθαύμαστο έργο. Αν και δεν είναι τεραστίων διαστάσεων, η διέλευσή μέσω από αυτό το στενό πέρασμα, που περιβάλλεται από βραχώδη τοιχώματα, είναι εντυπωσιακή.

5. Ελληνική μπύρα 

Η Ελλάδα δεν είναι γνωστή για τη μπύρα της, όμως δεν πρέπει αυτό να αποτρέψει τον ταξιδιώτη από το δοκιμάσει μερικές. Σύμφωνα με την Crow, αξίζει να συνοδεύσει κανείς τη μπύρα του με φιστίκια αιγίνης, που μπορεί να προμηθευτεί από οποιοδήποτε λιμάνι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...