Το νέο trend στα ξενοδοχεία ακούει στο όνομα Adults Only

της Νίκης Παπάζογλου, insider.gr*

Μπορεί ο τίτλος να θεωρηθεί από πολλούς παραπλανητικός ή και άγνωστος. Καλό θα ήταν ωστόσο οι ταξιδιώτες να εξοικειωθούν με την συγκεκριμένη κατηγορία καταλυμάτων αφού ακολουθώντας την διεθνή τάση τον τελευταίο καιρό ανθίζουν και στη χώρα μας, παρουσιάζοντας διψήφια ποσοστά ανάπτυξης. Ο λόγος για τα Αdults Οnly Hotels, τα ξενοδοχεία που απευθύνονται σε όσους θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς την παρουσία ή και την φασαρία μικρών παιδιών στα πέριξ.

Τα  ξενοδοχεία για ενηλίκους φυσικά δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Στην Ευρώπη υπάρχουν ήδη πολλά χρόνια, λειτουργώντας με αξιοσημείωτη επιτυχία, ενώ τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν και στον εγχώριο τουριστικό χάρτη με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών ατόμων άνω των 18, ανά περιπτώσεις και 16.

Ακολουθώντας τα «χνάρια της παγκόσμιας τάσης που ξεκίνησε από τις παρυφές του Κόλπου του Μεξικού» με τα υπερπολυτελή θέρετρα και συνεχίστηκε σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μαγιόρκα, τα Γκραν Κανάρια, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Μάλτα και η Κύπρος, τα Adults Only ξενοδοχεία της χώρας μας λειτουργούν τα τελευταία χρόνια στην Κέρκυρα και την Κρήτη, στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, τη Σκιάθο και αλλού.

Η πορεία τους στην ελληνική αγορά σύμφωνα με τους ειδικούς κινείται ανοδικά με τις πληρότητές του από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο να αγγίζουν το 95%. Σύμφωνα με τον κ. Φιλοδήμα Χρήστο, sales and marketing Coordinator Μanager του ομίλου Mayor Hotels andResorts ο οποίος διαθέτει δύο Αdults Οlny ξενοδοχεία στο νησί της Κέρκυρας, τα Ξενοδοχεία για ενηλίκυς αποτελούν το νέο trend της ελληνικής αγοράς με όλο και περισσότερους ενήλικες να απολαμβάνουν τα καταλύματα που απευθύνονται αποκλειστικά σε αυτούς. Ενδεικτικά, όπως μας ενημερώνει ο κ. Φιλοδήμας, το La Grottα Verde, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα από άποψη δυναμικότητας Adults Only Hotel της Ελλάδας, τα τρία τελευταία χρόνια καταγράφει διψήφια αύξηση ενώ η πληρότητά του την υψηλή τουριστική περίοδο του 2017 αγγίζει το 100%. .

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν περί τα 15 ξενοδοχεία του είδους με πολύ λίγα εξ αυτών να είναι της δυναμικότητας του La Grotta Verde» αναφέρει χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 353 δωματίων και μπορεί να φιλοξενήσει 850 άτομα.

Οι εγκαταστάσεις των εν λόγω ξενοδοχείων συνήθως περιλαμβάνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γήπεδα τένις, spa, εστιατόρια, γραφεία δραστηριοτήτων και θεματικές βραδιές αλλά σίγουρα απουσιάζουν από αυτές οι παιδικές χαρές οι κούνιες οι πισίνες μικρού μεγέθους και οι παιδότοποι. Στην περίπτωση του La Grotta Verde, όπως αναφέρει ο κ. Φιλοδήμας, οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν 5 εστιατόρια, 6 μπαρ, 2 εξωτερικές πισίνες και 1 εσωτερική θερμαινόμενη ενώ καθημερινά παραδίδονται μαθήματα γυμναστικής όπως γιόγκα και pilates. Μάλιστα στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο υπάρχουν και θαλάσσιες δραστηριότητες όπως το Poseidonia Dive Center το οποίο μυεί τους επισκέπτες στον μαγικό κόσμο των καταδύσεων.

Παρά την άνοδο που γνωρίζουν τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, οι πιστοί στην αξία της οικογένειας Έλληνες που προτιμούν το συγκεκριμένο είδος καταγράφονται λιγότεροι αριθμητικά σε σχέση με τους ξένους. Ωστόσο, αν και τα πρώτα χρόνια δεν ήταν και τόσο εξοικειωμένοι με τον όρο, τα τελευταία πέντε χρόνια το ξενοδοχείο υποδέχεται όλο και περισσότερους εγχώριους ταξιδιώτες, σύμφωνα με τον κ. Φιλοδήμα.

Όπως διευκρινίζει ο sales and marketing coordinator manager του Mayor la Grotta Verde τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία μάλιστα δεν ελκύουν συγκεκριμένα ηλικιακά γκρουπ.  «Οι επισκέπτες τους μπορεί να είναι νεόνυμφοι, άνθρωποι 35-40 ετών χωρίς οικογενειακές, νέοι γονείς που θέλουν να απολαύσουν λίγες ρομαντικές διακοπές ως ζευγάρι, ή ακόμα και μεγαλύτεροι, άνθρωποι άνω των 50 ετών, που τα παιδιά τους έχουν εγκαταλείψει πλέον την οικογενειακή εστία.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: insider.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...