Έρευνα της MMGY: Οι τουριστικοί πράκτορες επιστρέφουν


Η Cheryl Rosen στο travelmarketreport.com αποκαλύπτει τα αποτελέσματα της έρευνας της -εταιρείας ερευνών marketing- MMGY, σύμφωνα με την οποία, όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες θα προτιμήσουν φέτος να απευθυνθούν σε έναν ταξιδιωτικό πράκτορα.

τουριστικοί πράκτορες

Σύμφωνα με το Steve Cohen, αντιπρόεδρο της MMGY “Η έρευνα -τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια, και ιδιαίτερα φέτος- δείχνει ότι παρουσιάζεται τεράστια αύξηση (50%) στους ταξιδιώτες, που σκοπεύουν να απευθυνθούν σε έναν ταξιδιωτικό πράκτορα” και μάλιστα τονίζει ότι “οι τουριστικοί πράκτορες θα μπορούσαν να είναι ακόμη περισσότερο επιτυχημένοι, εάν είχαν μεγαλύτερη φωνή μέσα στην αγορά και μπορούσαν να δείξουν στους πελάτες τους, τι πραγματικά μπορεί να κάνει ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο γι’αυτούς”.

Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότεροι από 9 εκατ. Αμερικανοί ταξιδιώτες θα προτιμήσουν φέτος να απευθυνθούν σε έναν επαγγελματία του κλάδου, για να τους βοηθήσει να οργανώσουν το ταξίδι τους, γεγονός που θα αποδώσει 83,7 δισ. δολ. στα ταξιδιωτικά γραφεία.

Η χρήση των ταξιδιωτικών πρακτόρων παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια και μάλιστα όχι από τους Baby Boomers ταξιδιώτες (50 ετών και πάνω) αλλά από τους Millennial ταξιδιώτες (15 έως 35 ετών) , με το 34% εξ αυτών να απευθύνεται σε ταξιδιωτικούς πράκτορες. Μάλιστα όσο μεγαλύτερη η τιμή του ταξιδιού, τόσο πιο πιθανό να στραφούν σε έναν επαγγελματία ταξιδιωτικό σύμβουλο. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι τουρίστες αυτοί κάνουν περισσότερες διακοπές και δαπανούν περισσότερο χρόνο σε ταξίδια αναψυχής, σε σχέση με εκείνους που κάνουν κρατήσεις από μόνοι τους, και αποτελούν πολύ σημαντικοί τόσο για τους προορισμούς όσο και για όσους παρέχουν υπηρεσίες ταξιδιού.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 16% των Αμερικανών ταξιδιωτών χρησιμοποίησε ένα ταξιδιωτικό πράκτορα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, και προτίθεται να το ξανακάνει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Ο τυπικός Αμερικανός πελάτης του τουριστικού πράκτορα είναι 39 χρονών, παντρεμένος με παιδί, με ετήσιο εισόδημα ύψους 145.875 δολ. Οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους επιλέγει έναν πράκτορα είναι η εμπειρία, η εμπιστοσύνη και η ευκολία, που του προσφέρει. Επίσης, το 86% αναφέρει ότι όταν χρησιμοποιεί έναν τουριστικό πράκτορα έχει περισσότερο έλεγχο για το ταξίδι του και το 79% πιστεύει ότι ένας επαγγελματίας στον τουρισμό θα του βρει την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Κλείνοντας, η έρευνα δείχνει ότι οι Millennials, που βρίσκονται στα 30 τους, συνηθίζουν να κάνουν έρευνα αγοράς για τα ταξίδια τους, μέσω των κινητών τους, και θέλουν να βρουν την καλύτερη δυνατή προσφορά, έχοντας δίπλα τους κάποιον, που θα τους βοηθήσει. Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές ταξιδιωτικές ιστοσελίδες, όμως οι Millennials θέλουν να μπορούν να μιλήσουν προσωπικά με κάποιον, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται σιγά σιγά από τους ΟΤΑ (online travel agents) και να επιστρέφουν ξανά στους ταξιδιωτικούς πράκτορες!

Σχετικά Άρθρα