6 Λόγοι που οι ταξιδιώτες προτιμούν τους τουριστικούς πράκτορες


Σύμφωνα με την Jessica Montevago στο travelmarketreport.com, οι κύριοι λόγοι που οι τουριστικοί πράκτορες επιστρέφουν στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών είναι:

travel agents

1. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προσφέρουν καθοδήγηση
Οι ταξιδιώτες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με όσα συμβαίνουν στον κόσμο (τρομοκρατία, ιός Zίκα…) και χρειάζονται την καθοδήγηση ενός έμπειρου επαγγελματία για την επιλογή του προορισμού και την πλήρη ενημέρωσή τους σχετικά με αυτόν, κάτι που δεν μπορούν να προσφέρουν οι OTA (Online Travel Agents).

2. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αξιοποιούν καλύτερα τα χρήματα των ταξιδιωτών
Οι πράκτορες έχουν πρόσβαση σε προσφορές και καλύτερα πακέτα διακοπών, γνωρίζοντας πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να γίνουν κρατήσεις, εξοικονομώντας κατά μέσο όρο  452 $ ανά ταξίδι.

3. Οι ταξιδιώτες έχουν απογοητευτεί από τα online ταξιδιωτικά γραφεία
Τα online ταξιδιωτικά γραφεία (ΟΤΑ) συχνά διαφημίζουν μια τιμή, στη συνέχεια όμως προστίθενται κρυφές χρεώσεις ή περιορισμοί, με αποτέλεσμα να κουράζεται ο χρήστης από την εξαντλητική έρευνα, που πρέπει να κάνει πριν την κράτησή του. Σύμφωνα με την έρευνα MMGY Global’s 2015 Portrait of American Travelers, από τους ταξιδιώτες, που αναζητούν τακτικά πληροφορίες από ΟΤΑ για το σχεδιασμό των διακοπών τους, μόνο το 13% κάνει την κράτησή του, σε σύγκριση με το 36% το 2014.

4. Καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών
Ενώ οι ΟΤΑ έχουν τα τηλεφωνικά κέντρα για να βοηθήσουν τους πελάτες μόνο κατά την πλοήγησή τους στην ιστοσελίδα, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες βοηθηθούν καθ’όλη τη διάρκεια της διαδικασία της κράτησης και παραμένουν μαζί με τον ταξιδιώτη μέχρι να βεβαιωθούν ότι όλα πάνε καλά. Ο ταξιδιώτης γνωρίζει πως εάν υπάρξει πρόβλημα, ο πράκτορας θα είναι εκεί για να παρέμβει και να βρει τη λύση.

5. Βαθιά γνώση του προορισμού και κατανόηση των ενδιαφερόντων του ταξιδιώτη
Οι πράκτορες συχνά εξειδικεύονται σε συγκεκριμένες αγορές, ώστε να μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο προορισμό ή μία κατηγορία ταξιδιού, όπως ο γαμήλιος τουρισμός. Επίσης, αφιερώνουν χρόνο για να γνωρίσουν τον πελάτη, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν συστάσεις προσαρμοσμένες σε ό, τι του αρέσει.

6. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προσανατολίζονται στους Millennials
Το ποσοστό των ταξιδιωτών κάτω από την ηλικία των 35, οι οποίοι προτιμούν να κλείσουν τις διακοπές τους μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα αυξήθηκαν κατά 50%, μεταξύ 2014 και 2015, αναφέρει η έρευνα MMGY Global. Ακριβώς όπως θέλουν να προσλάβουν έναν εμπειρογνώμονα για να ρυθμίσει τα φορολογικά τους ή να φροντίσει τον κήπο τους, θέλουν και ένα καταρτισμένο επαγγελματία για να τους βοηθήσει να πάρουν τις σωστές ταξιδιωτικές αποφάσεις.

Σχετικά Άρθρα