Οι ταξιδιώτες στρέφονται στους ταξιδιωτικούς πράκτορες

Σύμφωνα με το Phillip Pantuso στο fortune.com, το παλιό γίνεται και πάλι καινούργιο και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ανακτούν το χαμένο χώρο από τους ΟΤΑ (online travel agents). 

Tην τελευταία δεκαετία, η αύξηση των online ταξιδιωτικών πρακτορείων κατέστησε πιο εύκολο -από ποτέ- ένα ταξίδι. Η do-it-yourself λογική, που έδινε τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να οργανώνουν οι ίδιοι το ταξίδι τους, και μάλιστα όλο το 24ωρο, άρεσε πολύ στους ταξιδιώτες. Παρ’όλα αυτά, όπως έδειξε και η πρόσφατη έρευνα της MMGYπερισσότεροι από 9 εκατ. Αμερικανοί ταξιδιώτες θα προτιμήσουν φέτος να απευθυνθούν σε έναν επαγγελματία του κλάδου, για να τους βοηθήσει να οργανώσουν το ταξίδι τους, γεγονός που θα αποδώσει 83,7 δισ. δολ. στα ταξιδιωτικά γραφεία.

ta

Το ταξίδι των τριών σταδίων…

Εάν σκεφτούμε τα ταξίδια σαν είναι τρίγωνο, στην κορυφή βρίσκεται το στάδιο του σχεδιασμού, όπου ο ταξιδιώτης οραματίζεται “που” θα ήθελε να πάει. Στη συνέχεια, αναζητά συμβουλές και κριτικές, ενώ στο κάτω μέρος, υπάρχει το στάδιο των κρατήσεων, στο οποίο κλείνει μία συγκεκριμένη πτήση, διαμονή κλπ. Στο τρίτο στάδιο βρίσκονται και τα online ταξιδιωτικά γραφεία. Ωστόσο, σταδιακά οι OTA από το 3ο στάδιο μετακινούνται στο 2ο, το οποίο σημαίνει ότι, αν και οι χρήστες εισέρχονται σε αυτά τα συστήματα, για να πληροφορηθούν, ότι χρειάζονται για τα ταξίδια τους (διαθεσιμότητα, τιμές, κριτικές κλπ.) και για να πάρουν αποφάσεις σχετικά με το ταξίδι τους, τελικά καταλήγουν να κάνουν την κράτησή τους, απευθείας από τον προμηθευτή.

Ο ταξιδιώτης θέλει πλέον να έχει τον πλήρη έλεγχο του ταξιδιού του, ενημερώνεται για το ταξίδι του, και χρησιμοποιεί και τους OTA γι’αυτό, όμως στο τέλος προτιμάει τον παραδοσιακό ταξιδιωτικό πράκτορα, που θα του παρέχει προσωποποιημένες υπηρεσίες, μειώνοντας σημαντικά τις ταξιδιωτικές επιλογές του, γλυτώνοντάς τον από το άγχος των αμέτρητων επιλογών και εξοικονομώντας του χρόνο. Ιδίως στα ταξίδια πολυτέλειας, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες κερδίζουν σημαντικά έδαφος, καθώς οι πελάτες δεν ψάχνουν απλά το οικονομικό αλλά αποζητούν ποιοτικές υπηρεσίες και χρειάζονται καθοδήγηση, για να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

Όταν οι νέες τεχνολογίες και οι παραδοσιακοί ταξιδιωτικοί πράκτορες συναντιούνται…

Νέες εφαρμογές πάνε ένα βήμα παραπέρα, όπως η εφαρμογή για chat, lola, η οποία φέρνει σε επαφή τους ταξιδιώτες με πεπειραμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι οποίοι μπορούν να τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν τις διακοπές των ονείρων τους, χωρίς το άγχος της επιλογής μέσα από σωρούς ανταγωνιστικών προσφορών ή την ανάγκη για μία πραγματική πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλία.

untitled-1

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...