Ταξιδιωτικοί πράκτορες: απαραίτητοι όσο ποτέ!

Σε μια εποχή που το διαδίκτυο έχει κυριεύσει τις ζωές όλων μας, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα ταξιδιωτικοί πράκτορες; Θεωρητικά το διαδίκτυο είναι ένα μέσο που μας επιτρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, και μάλιστα χωρίς βοήθεια από κάποιον επαγγελματία. Με αυτήν την υπόθεση, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα έπρεπε να είχαν σχεδόν εξαφανιστεί από την τουριστική αγορά, αφού ο κάθε ταξιδιώτης θα μπορούσε να κλείσει απευθείας τις διακοπές του σε κάποιο ξενοδοχείο. Ωστόσο, όπως γίνεται αντιληπτό κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες κρίνονται πιο απαραίτητοι από ποτέ!

Ειδικά πλεονεκτήματα.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους είναι καλύτερο οι ταξιδιώτες να επιλέξουν έναν ταξιδιωτικό πράκτορα, για να προετοιμάσει το ταξίδι τους, είναι ότι είναι πάντα πολύ καλά συνδεδεμένος με τις αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία, και τους ξεναγούς. Ένα OTA (online travel agency) δεν μπορεί να έχει τόσο στενή επαφή με αυτούς τους κλάδους όσο ένας “αναλογικός” ταξιδιωτικός πράκτορας. Συγκεκριμένα, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες επειδή δεν συνεργάζονται με όλα τα ξενοδοχεία του κόσμου, αλλά με συγκεκριμένα, είναι λογικό να στέλνουν σε αυτά πολλή δουλειά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κερδίζουν για τους πελάτες τους ειδικές τιμές και εκπτώσεις, ή να βρουν εισιτήρια για κάποια δραστηριότητα ή εκδήλωση, την οποία το διαδίκτυο δείχνει ήδη πλήρη.

Ο χρόνος κοστίζει χρήμα και το χρήμα εμπειρίες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι το να αναθέσουν τον προγραμματισμό της ταξιδιωτικής τους εμπειρίας σε έναν ταξιδιωτικό πράκτορα, είναι μια πάρα πολύ ακριβή υπηρεσία. Ωστόσο, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες κοστίζουν ακριβώς όσο θα κόστιζε και ο online προγραμματισμός του ταξιδιού. Από την άλλη πλευρά η πλοήγηση στο διαδίκτυο για τις απαραίτητες πληροφορίες και για όλες τις τυχόν εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν, είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία και ως γνωστόν ο χρόνος είναι χρήμα και δυστυχώς κοστίζει εμπειρίες. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο ταξιδιωτικός πράκτορας θα σου παρουσιάσει όλες τις εναλλακτικές επιλογές και φυσικά στην καλύτερη δυνατή τιμή και πιθανότατα εναλλακτικές που ούτε καν είχες φανταστεί ότι υπάρχουν. Στον χρόνο αυτό που θα κερδίσεις αναθέτοντας το ταξίδι σου, λοιπόν, σε έναν πράκτορα, έρχονται να προστεθούν και περισσότερες και ποιοτικότερες εμπειρίες, γιατί πολύ απλά εκείνος ξέρει ακριβώς τι χρειάζεσαι αλλά και πως να στο προσφέρει.

Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι για τους οποίους είναι καλύτερη η επιλογή του παραδοσιακού ταξιδιωτικού πράκτορα από τα OTAs. Τα πλεονεκτήματα που έχει αυτή επιλογή αντικατοπτρίζεται στην τσέπη, στην ψυχολογία και φυσικά στις εμπειρίες του κάθε ταξιδιώτη!

[περισσότεροι λόγοι που οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι απαραίτητοι εδώ και εδώ.]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...