Ποιες Ταξιδιωτικές Τάσεις άφησαν το σημάδι του στο καλοκαίρι του 2020;

Νέα έρευνα από την IHG Hotels & Resorts, η οποία κατέχει μάρκες όπως το Crowne Plaza, το Holiday Inn, το InterContinental, το Kimpton και το Staybridge Suites, έδωσε πληροφορίες για τις καλοκαιρινές διακοπές των Αμερικανών το 2020. Τα δεδομένα κρατήσεων εταιρειών που συλλέχθησαν από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο υποδηλώνουν ότι το staycation είναι η οριστική τάση του 2020.

Ο Brian Hicks, SVP Commercial and Revenue Management, IHG Hotels & Resorts, σχολίασε τα ευρήματα: «Οι άνθρωποι είναι τόσο πρόθυμοι όσο ποτέ να ταξιδέψουν, αλλά η πανδημία άλλαξε κατανοητά τις προτεραιότητες. Με βελτιωμένα μέτρα καθαρισμού μέσω του προγράμματος IHG Way of Clean και πιο ευέλικτες πολιτικές κρατήσεων, οι άνθρωποι συνέχισαν να ταξιδεύουν αυτό το καλοκαίρι, με πολλούς να επιλέγουν διαμονή στις ΗΠΑ. ”

Home Sweet Home: Λαμβάνοντας υπόψη τους πολλούς και ποικίλους διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που παρέμειναν σε ισχύ αυτό το καλοκαίρι, τα εγχώρια ταξίδια αποδείχτηκε ότι ήταν στο επίκεντρο, με το 85% των ΗΠΑ να ταξιδεύουν πιο κοντά στο σπίτι. Πάνω από τους μισούς επισκέπτες επέλεξαν να μείνουν σε ξενοδοχεία σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από τα σπίτια τους.

Roads Less Traveled: Η έμφυτη ζήτηση για αυξημένο προσωπικό χώρο και λιγότερο πολυσύχναστες επιλογές είδε τους ανθρώπους να περνούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε περισσότερο αγροτικές περιοχές.

Πάντα ευπρόσδεκτοι: Παρόλο που ο ταξιδιωτικός κλάδος έχει αναμφισβήτητα υποστεί το μεγαλύτερο χτύπημα από τις επιπτώσεις της πανδημίας, η IHG Hotels & Resorts παρουσίασε αναλογίες επιχειρήσεων και αναψυχής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού 2020 παρόμοια με τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία απέδωσε εν μέρει σε δωμάτια που προορίζονται για πρώτη γραμμή εργαζόμενοι και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Αυθόρμητη διαμονή: Με τόσο τους διεθνείς όσο και τους εσωτερικούς περιορισμούς ταξιδιού να επικρατούν, οι επισκέπτες ήταν αβέβαιοι για να κάνουν τα σχέδιά τους για το μακρινό μέλλον.

Λόγω των συστάσεων COVID-19 που αφορούν ηλικιωμένους, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η απότομη μείωση των κρατήσεων ξενοδοχείων από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο παρατηρήθηκε μεταξύ των ηλικιωμένων. Το ποσοστό των επισκεπτών ηλικίας 65 ετών και άνω μειώθηκε από 18% το 2019 σε 15% το 2020. Ενώ άλλες ηλικιακές ομάδες έχουν επιδείξει σταθερή ανάκαμψη από την αιχμή της πανδημίας τον Απρίλιο, παραμένει πολύ ισχυρότερη μεταξύ των νεότερων δημογραφικών στοιχείων (35 και κάτω).

Πηγή: www.travelpulse.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...