Τουρίστες με μεγαλύτερα βαλάντια προσελκύουν τα περιβαλλοντικά πιστοποιημένα ξενοδοχεία

Greenhost Boutique Hotel in Yogjakarta, Indonesia

Η ενεργειακή αναβάθμιση των τουριστικών καταλυμάτων φαίνεται πως προσελκύει υψηλότερου εισοδήματος τουρίστες, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου είναι πολλοί οι ταξιδιώτες που προτίθενται να πληρώσουν έως και 20% περισσότερο, για να μείνουν σε κάποιο περιβαλλοντικά πιστοποιημένο ξενοδοχείο.

Τα παραπάνω είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μεταδιδάκτορας στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Σοφία-Ναταλία Μποέμη, στο περιθώριο του συνεδρίου “Cultural Sustainable Tourism”, που διεξάγεται από σήμερα στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α).

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ιταλία, όπου παρά την οικονομική κρίση,ο αριθμός των ξενοδοχειακών μονάδων που ενδιαφέρονται να πιστοποιηθούν περιβαλλοντικά αυξάνεται συνεχώς» ανέφερε η κ. Μποέμη.

«Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την πολιτική του ξενοδοχείου, σχετικά με το είδος των τουριστών που επιθυμεί να προσελκύσει» ανέφερε ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Δημήτρης Βλάχος, σημειώνοντας: «Μέσα στο πακέτο προσφέρεις και την τουριστική εμπειρία αλλά δεν φτάνει μόνο να λέει κανείς ότι είναι περιβαλλοντικά πιστοποιημένος, πρέπει και να το αποδεικνύει».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, σύμφωνα με την κ.Μποέμη, ότι τα περισσότερα πιστοποιημένα καταλύματα στην Ελλάδα βρίσκονται στην Κρήτη και τη Βόρεια Ελλάδα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...