Οι Millennials δείχνουν προτίμηση στους ταξιδιωτικούς πράκτορες

Σύμφωνα με τον Andrew Sheivachman στο skift.com, οι Millennials (νεαρής ηλικίας ταξιδιώτες), που έχουν κερδίσει κάποια χρήματα, είναι πρόθυμοι να τα δαπανήσουν, για να λάβουν εξατομικευμένες υπηρεσίες από έναν ταξιδιωτικό πράκτορα, καθώς έχουν κουραστεί να κάνουν μόνοι τους τις κρατήσεις των ταξιδιών τους, μέσω ίντερνετ.

Ο αριθμός των ανθρώπων, που έχουν χρησιμοποιήσει έναν ταξιδιωτικό πράκτορα για να κλείσουν ένα ταξίδι, έχει ανέβει ελαφρώς τα τελευταία χρόνια, κάτι που οφείλεται εν μέρει και στο αυξημένο ενδιαφέρον των Millennials στους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Πέρυσι, το 22% των Αμερικανών -με ετήσιο εισόδημα ανά νοικοκυριό πάνω από 50.000 $- έκανε την κράτηση του ταξιδιού του, μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα, ένα ποσοστό που αυξήθηκε κατά 14% σε σχέση με τρία χρόνια πριν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νέας έρευνας της American Society of Travel Agents (ASTA). Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, οι Millennials είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν έναν πράκτορα, από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα ταξιδιωτών.

“Οι Millennials πρωτοπορούν στη χρήση ταξιδιωτικού πράκτορα” δήλωσε ο πρόεδρος της ASTA, Zane Kerby. “Το 30% έχει χρησιμοποιήσει έναν ταξιδιωτικό πράκτορα κατά τους τελευταίους 12 μήνες, και είναι επίσης πιο πιθανό (το 45%) να τον συστήσει σε ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας του”.

Περίπου τα 2/3 των ερωτηθέντων όλων των ηλικιών, δήλωσαν ότι η χρήση ενός ταξιδιωτικού πράκτορα καθιστά το ταξίδι καλύτερο. Σύμφωνα με την έρευνα, οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν ταξιδιωτικούς πράκτορες συνήθως δαπανούν και περισσότερα για τα ταξίδια τους, από εκείνους που κάνουν μόνοι τους τις κρατήσεις για τις διακοπές τους. “Οι πελάτες πρακτορείων τείνουν να κάνουν πιο ακριβά ταξίδια” δήλωσε ο Kevin Wang, διευθυντής της ASTA “και επιλέγουν τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, για να προγραμματίσουν πιο σύνθετα ταξίδια ή ταξίδια στο εξωτερικό ή σε μέρη όπου δεν έχουν πάει ποτέ, καθώς συνειδητοποιούν ότι -χρησιμοποιώντας έναν επαγγελματία ταξιδιωτικό πράκτορα-, ενισχύεται η συνολική ταξιδιωτική εμπειρία”.

“Οι περισσότεροι Millennials χρησιμοποιούν πολύ το διαδίκτυο” δήλωσε ο Wang “και όταν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ή οι εταιρείες διαχείρισης ταξιδιών έχουν εξέχουσα παρουσία στο διαδίκτυο, είναι πιο προσβάσιμοι στους Millennials”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...