Οι τάσεις της κρουαζιέρας το 2018: Αύξηση της ζήτησης των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων

Σύμφωνα με στοιχεία της CLIA, η αγορά κρουαζιέρας βρίσκεται σε διαρκή άνοδο, με 27,2 εκατ. επιβάτες να αναμένεται ότι θα ταξιδέψουν με κρουαζιερόπλοιο κατά τη διάρκεια του 2018, σημειώνοντας 20,5% αύξηση σε σύγκριση με τα τελευταία πέντε χρόνια!

Οι τάσεις της κρουαζιέρας το 2018:

1. Κρουαζιέρα για κάθε τσέπη

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε ταξιδιώτες που πήγαν κρουαζιέρα μέσα στα τελευταία 3 χρόνια, το 33% έχει εισόδημα νοικοκυριού λιγότερο από 80.000 δολ.

2. Κρουαζιέρα που μεταμορφώνει

Από την πολιτισμική εμβύθιση και τον εθελοντισμό στις ακραίες περιπέτειες. Πρόκειται για ταξίδια εμπειρίας, από τα οποία όσοι επιστρέφουν, θα έχουν μία αίσθηση ολοκλήρωσης.

3. Βιώσιμος Τουρισμός στη Θάλασσα

Στο επόμενο έτος θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη εστίαση στο βιώσιμο τουρισμό, με την υιοθέτηση βιώσιμων τουριστικών πρακτικών.

4. Οι Millennials επιλέγουν ποτάμι

Τα ποτάμια και η πλεύση με μικρά πλοία συνεχίζουν να κερδίζουν τους ταξιδιώτες, και συγκεκριμένα τους Millennials.

5. Παράκαμψη μίας γενιάς 

Προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές το 2018, οι παππούδες και οι γιαγιάδες να ταξιδεύουν με τα εγγόνια τους, χωρίς τους γονείς των παιδιών.

6. Επιλογή κρύων προορισμών

Το επόμενο έτος προβλέπεται να σημειωθεί αύξηση στη δημοτικότητα των ψυχρότερων κλιματικά προορισμών.

7. Δόσεις Υγείας

Τα κρουαζιερόπλοια πραγματοποιούν όλο και περισσότερα ταξίδια για τον αυξανόμενο αριθμό των συνειδητοποιημένων ταξιδιωτών, που προτιμούν πιο υγιεινές επιλογές, όπως σεμινάρια ευεξίας.

8. Έξυπνα Ταξίδια

Το 2018 προβλέπεται να παρουσιαστεί άνοδος στις φιλικές προς τους ταξιδιώτες τεχνολογίες πάνω στο σκάφος, με στόχο τη βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

9. Ταξιδιωτικά Γραφεία

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εξακολουθούν να βλέπουν μια σταθερή αύξηση στη ζήτηση για τον προγραμματισμό και την εκτέλεση των διακοπών των ταξιδιωτών κρουαζιέρας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...