Οι κριτικές και το YouTube επηρεάζουν το ίδιο τους millennials όσον αφορά στα ταξίδια τους

Σε δημοσίευμα στο tnooz.com παρουσιάζονται τα αποτελέσματα έρευνας της Phocuswright, σύμφωνα με τα οποία οι νεαρής ηλικίας Ευρωπαίοι ταξιδιώτες επηρεάζονται εξίσου από τα βίντεο, όσο και από τις διαδικτυακές κριτικές, στην απόφασή τους για ένα ταξίδι.

Για τους millennials, δηλαδή τους ταξιδιώτες 18 έως 34 ετών, το περιεχόμενο στο YouTube είναι πολύ βασικός παράγοντας επιρροής των ταξιδιωτικών τους αποφάσεων.

Αντίθετα, οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες -35 έως 54 ετών- επηρεάζονται περισσότερο από τις διαδικτυακές κριτικές, ενώ οι ταξιδιώτες άνω των 55 ετών επηρεάζονται περισσότερο από βίντεο και φωτογραφίες φίλων.

Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα, οι millenials είναι δύο φορές πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους για έρευνα, ανάγνωση σχολίων και κρατήσεις, σε σύγκριση με τις άλλες ηλικιακές ομάδες. Επίσης, σχεδόν τα 2/3 των millennials έχουν τουλάχιστον μία ταξιδιωτική εφαρμογή στο κινητό τους, σε σύγκριση με μόλις τα 43% και 52%, για τα ηλικιακά γκρουπ 55+ και 35-54 αντίστοιχα.

Σε άλλο σημείο της μελέτης της Phocuswright σημειώνεται ότι τα ξενοδοχεία αποτελούν το δεύτερο πιο δημοφιλές προϊόν προς αγορά (περίπου 50%) από κινητές συσκευές, σε σύγκριση με άλλα καταναλωτικά αγαθά, όπως ηλεκτρονικά, αθλητικά, προϊόντα υγείας και εστιατόρια, ενώ οι πτήσεις ανήλθαν περίπου στο 40% των αγορών μέσω κινητού τηλεφώνου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...