Κορυφαίες τάσεις ξενοδοχείων 2020: Ποιες θα επιβιώσουν το 2021;

Όταν το 2020 ξεκινούσε όλα έμοιαζαν ότι θα ήταν μια ήρεμη χρονιά με τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα να είναι έτοιμα να απολαύσουν τους καρπούς μιας ισχυρής οικονομίας. Αλλά η έναρξη της πανδημίας COVID-19 έριξε τη βιομηχανία στο χάος, αναγκάζοντας τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα όχι μόνο να επανεξετάσουν τις στρατηγικές τους για το έτος, αλλά σε πολλές περιπτώσεις να αναθεωρήσουν πλήρως τις δραστηριότητές τους.

Ενώ ορισμένες τάσεις πιθανότατα δεν θα αντέξουν την πανδημία, υπάρχουν αρκετές που μπορεί να αποτελούν το νέο φυσιολογικό σε ολόκληρο τον κλάδο για το άμεσο μέλλον.

 1. Προγράμματα πιστότητας
  Καθώς τα ξενοδοχεία βλέπουν ένα ρεκόρ μείωσης της πληρότητας, έχει δοθεί αυξημένη εστίαση στην εξυπηρέτηση πελατών, ειδικά στους πελάτες που είναι πιστοί στη μάρκα. Πολλές μάρκες επεκτείνουν τα προγράμματα κατάστασης επιβράβευσης έως το 2021 και επικοινωνούν τακτικά με πελάτες. Αυτές οι μάρκες αναζητούν το 2021 για κέρδη πληρότητας και πιο τακτικά ταξίδια από τους πιο συχνούς επισκέπτες τους.
 2. Αυξημένη εξυπηρέτηση πελατών
  Ενώ η εξυπηρέτηση πελατών ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας, η πανδημία την έκανε ακόμη πιο σημαντική, καθώς οι επισκέπτες σήμερα δεν θέλουν μόνο να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, αλλά και ασφαλείς κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Ενώ οι ανησυχίες για την πανδημία τελικά θα μειωθούν, αναμένουμε να παραμείνει η εστίαση στην άριστη εξυπηρέτηση πελατών καθώς τα ξενοδοχεία ανταγωνίζονται για τους επισκέπτες που επιστρέφουν στη διαδικασία ταξιδιών. Επιπλέον, τα ξενοδοχεία θα εργαστούν για να διατηρήσουν και να υποστηρίξουν υπάρχοντες επισκέπτες.
 3. Περιορισμένη χωρητικότητα
  Καθώς τα ξενοδοχεία άνοιξαν και άρχισαν να καλωσορίζουν ξανά τους επισκέπτες, σε πολλές χώρες, πολλά επηρεάστηκαν από τους περιορισμούς χωρητικότητας που επιβάλλει το κράτος και οι νόμοι. Τα ξενοδοχεία δεν θα μπορούσαν πλέον να επιτρέπουν στους επισκέπτες να συγκεντρώνονται σε κοινόχρηστους χώρους, κάτι που επηρέασε αρνητικά τους συνεδριακούς χώρους σε ξενοδοχεία, καθώς και σε άλλους χώρους όπου συγκεντρώνονται οι άνθρωποι, όπως πισίνες, μπαρ, εστιατόρια και αίθουσες για νυχτερινές δεξιώσεις.Μετά την πανδημία, αυτοί οι περιορισμοί δεν θα παραμείνουν. Μόλις είναι ασφαλές, και οι επισκέπτες είναι πρόθυμοι να συγκεντρωθούν σε γκρουπ, τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα θα αρχίσουν να λειτουργούν με πλήρη χωρητικότητα. Αυτό θα είναι θετικό για την αύξηση της πληρότητας για να επιτρέψει την ομαδική ζήτηση να ανέβει σε ιστορικά επίπεδα.
 4. Όχι πλέον καθημερινή καθαριότητα
  Ενώ τα πρόσθετα μέτρα καθαρισμού έχουν καταστεί απαραίτητα, η καθημερινή καθαριότητα έχει αρχίσει να εξαφανίζεται σε πολλά ξενοδοχεία. Η εξάλειψη της καθημερινής καθαριότητας σημαίνει ότι λιγότερα άτομα εισέρχονται στο δωμάτιο σε καθημερινή βάση, μετριάζοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού. Για τα ξενοδοχεία μετά την πανδημία, η εξάλειψη της καθημερινής καθαριότητας έχει νόημα οικονομικά και είναι πιθανό να συνεχιστεί στην οικονομία μέσω υψηλών κατηγοριών. Τα ανώτερα πολυτελή ξενοδοχεία πιθανότατα θα επιστρέψουν στην προσφορά καθημερινής καθαριότητας.

 

Άρθρο από το Online Magazine:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...