3,7% ετήσια αύξηση στα επαγγελματικά ταξίδια μέχρι το 2027

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Travelport και το Παγκόσμιο Συμβουλίο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC)  τα επαγγελματικά ταξίδια θα αυξηθούν κατά 3,7% ετησίως, μέχρι το 2027.

Τα σημεία – κλειδιά της έρευνας:

  • Μεγαλύτερη ανάπτυξη σε ανερχόμενες αγορές
  • Τα επαγγελματικά ταξίδια θα αυξηθούν κατά 3,7% ετησίως, ενώ σε Ασία και Ειρηνικό θα αυξηθούν κατά 6.2%
  • Η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την ανάπτυξη
  • Τα επαγγελματικά ταξίδια σε Ασία και Ειρηνικό θα ξεπεράσουν εκείνα της Αμερικής
  • Ανοίγει η συζήτηση για την αφαίρεση ταξιδιωτικών εμποδίων

Η έρευνα επίσης παρουσιάζει τις 10 χώρες με την καλύτερη πορεία στα επαγγελματικά ταξίδια:

  • Στην Ασία, η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με ετήσια αύξηση 9,5% μέχρι το 2027, ακολουθούμενη από τη Μυανμάρ (8,7%), το Χονγκ Κονγκ (8%), την Καμπότζη (7,4%) και την Ινδία (7,2%).
  • Η Ρουάντα και η Γκαμπόν (αμφότερες 8,5%), βρίσκονται στην κορυφή για την Αφρική με την Τανζανία να έχει ποσοστό 7,9%.
  • Οι μεγαλύτερες αγορές επαγγελματικού ταξιδιού είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Ιαπωνία.

Αξίζει να σημειωθεί και η σημασία της τεχνολογίας στην ανάπτυξη αυτής της ταξιδιωτικής τάσης. Είναι γεγονός το πόσο σημαντικό είναι, για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και πληροφορίες σχετικά με ακυρώσεις ή ενημερώσεις πτήσεων, μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο. Σημαντική θέση στην έρευνα κατέχουν οι επενδύσεις στην τεχνολογία και τις υποδομές, η άρση της απαγόρευσης των θεωρήσεων, η ασφάλεια του κυβερνοχώρου και η παροχή διαφοροποιημένων υπηρεσιών για τον κάθε ταξιδιώτη ξεχωριστά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Travelport, Gordon Wilson, είπε ότι: “Κάθε μέρα βλέπουμε τα επαγγελματικά ταξίδια να αυξάνονται με σημαντικό ρυθμό σε πολλές αναδυόμενες αγορές, καθώς η τεχνολογία διαδραματίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην διευκόλυνση όσων ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους. Ως βιομηχανία πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στις καλύτερες τεχνολογίες και υποδομές, ενώ οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι φιλικότερες προς τις επιχειρήσεις, αφαιρώντας τους απαιτητικούς κανονισμούς για τις βίζα”. Αντίστοιχα, ο David Scowsill, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τουυ WTTC, τόνισε ότι: “Ο τουρισμός και η τουριστική πολιτική παράγουν 7,6 τρις δολάρια σε ΑΕΠ και υποστηρίζουν πάνω από 292 εκατ. θέσεις εργασίας. Τα επαγγελματικά ταξίδια αποτελούν ζωτικό τμήμα του τομέα και αποτελούν βασικό παράγοντα για την παγκόσμια ανάπτυξη”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...