Αυτές είναι οι κορυφαίες τάσεις ταξιδιού για το 2021, σύμφωνα με την Airbnb

Άνοδος εναλλακτικών προορισμών, διαβίωση και εργασία από οπουδήποτε, ομαδικά ταξίδια και μεγαλύτερη σημασία της καθαριότητας και της ιδιωτικότητας.

Σύμφωνα με την Airbnb το 2021, η τάση θα είναι να ταξιδεύετε όχι απαραίτητα για τον τουρισμό, αλλά να ζείτε, να εργάζεστε και να συνδέεστε με ασφάλεια εκτός σπιτιού.

Ο τουρισμός είναι αναμφίβολα ένας από τους τομείς που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία COVID-19. Καθώς το έτος προχωράει και συνηθίζουμε σε μια «νέα κανονικότητα», παρατηρούνται αλλαγές στις συνήθειες που θα ακολουθήσουν όσοι θα ταξιδέψουν το 2021.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και οι διεθνείς πτήσεις θα συνεχίσουν να επηρεάζονται. Ακόμη και αν περάσουν μεγάλο μέρος του έτους σε απομόνωση, αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν είναι να επανασυνδεθούν με τους φίλους και την οικογένειά τους με ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο. Σύμφωνα με την Airbnb, το 2021 η τάση θα είναι τα ταξίδια να μην γίνονται απαραίτητα για τον τουρισμό, αλλά για να ζούμε, να εργαζόμαστε και να συνδεόμαστε με ασφάλεια μακριά από το σπίτι.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία διαμονής και την ανάλυση αναζητήσεων και κρατήσεων για το επόμενο έτος, αποκαλύφθηκαν τρεις κύριες τάσεις που θα καθορίσουν τα ταξίδια το 2021:

Ζωή οπουδήποτε

Για πολλούς που εργάζονται από το σπίτι είναι ήδη ο κανόνας, αλλά το 2021 η εργασία από το σπίτι θα μπορούσε να γίνει εργασία από οποιοδήποτε σπίτι.

Επαναπροσδιορισμός του “Staycation” ή διακοπές στο σπίτι

Ενώ η αβεβαιότητα συνεχίζεται, τα τοπικά ταξίδια θα συνεχίσουν να είναι μια τάση το 2021, και αυτό αποδεικνύεται από το 62% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι θέλουν να κάνουν ταξίδια κοντά στα σπίτια τους. Μέχρι το 2021, όπως αναμενόταν, οι τοπικοί προορισμοί θα γίνουν οι πιο δημοφιλείς.

Η άνοδος των ομαδικών ταξιδιών

Η επιθυμία να συνδεθούμε με άλλους ανθρώπους έχει γίνει βασικό κομμάτι της καθημερινής ζωής. Το 85% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ μόνιμης ή προσωρινής μετεγκατάστασης με κύριο στόχο να είναι κοντά στην οικογένεια. Μεταξύ εκείνων που μεταφέρθηκαν οικειοθελώς φέτος, το 37% σχολίασε ότι το έκαναν για να είναι κοντά σε οικογένεια ή φίλους. Αυτή η τάση έχει γίνει δημοφιλής στις νεότερες γενιές, με το 61% των ατόμων κάτω των 50 που ενδιαφέρονται να μετακινηθούν μόνιμα και το 47% ενδιαφέρονται να μετακινηθούν προσωρινά για να είναι κοντά στους αγαπημένους τους.

Προγραμματισμός του μέλλοντος

Όταν οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για το πώς νιώθουν για τον προγραμματισμό ενός μελλοντικού ταξιδιού, η απάντησή τους ήταν «αισιόδοξη». Παρόλο που υπάρχουν περιορισμοί σε πολλές χώρες, το 36% των ταξιδιωτών ονειρεύεται να ταξιδεύει καθημερινά και αυτό το ποσοστό αυξάνεται στο 47% μεταξύ των ατόμων που εργάζονται από το σπίτι.

Πηγή: entrepreneur.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...