Πλούσια σε δράσεις για τα παιδιά, η ατζέντα του Δήμου Πρέβεζας για τον οικογενειακό τουρισμό στο πλαίσιο του έργου Wonder

Ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχει στο έργο WONDER με συνεργάτες την Αναπτυξιακή της Πόλης Ντουμπρόβνικ, τη πόλη of Novigrad – Cittanova, το Κέντρο Ανάπτυξης Novomesto Ltd., το Δήμο Cervia, το Δήμο Velenje, το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, το Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων Παιδιών και Νέων και τον Τουριστικό Οργανισμό Herceg Novi υπό την παρακολούθηση του Δήμου Fano.

Η συνεργασία μεταξύ των εταίρων και η διακρατική προσέγγιση είναι στρατηγικές για την δημιουργία ενός διακρατικού δικτύου “προορισμών φιλικών προς τα παιδιά” που θα χαρακτηρίζεται από μια κοινή ταυτότητα.

Ειδικότερα, ο Δήμος Πρέβεζας προέβη:

  • Στην προμήθεια ποδηλάτων για ηλικίες 7-9 και 9-11,
  • Την εγκατάσταση ενός γυμναστηρίου εξωτερικού χώρου,
  • Τη δημιουργία μιας διαδραστικής παιδικής χαράς,
  • Τον σχεδιασμό μίας εφαρμογής προορισμού,
  • Τη διεξαγωγή ενημερωτικών και πιλοτικών δράσεων και
  • Τη δημιουργία ενός Πρεβεζιάνικου Παιδικού Μενού με τοπικά προϊόντα βασισμένα στη μεσογειακή διατροφή

Αξίζει να αναφερθεί δε ότι ο Δήμος Πρέβεζας δημιούργησε έναν οδηγό που περιλαβαίνει βήμα βήμα δράσεις και στρατηγικές που πρέπει να αξιοποιήσει μια πόλη για να γίνει «Προορισμός φιλικός προς τα παιδιά».

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Child friendly destinations» με ακρωνύμιο «WONDER», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg V B -Adriatic Ionian- ADRION.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το έργο στο website | https://wonder.adrioninterreg.eu

 

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το έντυπο αποτελούν αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Πρέβεζας και σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμμετεχουσών χωρών, της Διαχειριστικής Αρχής και της Κοινής Γραμματείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...