Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί πολυτελών διακοπών

Στο forbes.com, δημοσιεύτηκαν οι πιο δημοφιλείς τάσεις στα ταξίδια πολυτελείας, όπως προέκυψαν από την Virtuoso’s 2018 Luxe Report.

1. Το κρύο γίνεται ζέστη.
Οι έμπειροι ταξιδιώτες αναζητούν φρέσκους προορισμούς στα πιο ψυχρά κλίματα. Η δημοτικότητα της Ισλανδίας αυξάνεται συνεχώς, ενώ όλο και πιο δημοφιλείς είναι οι κρουαζιέρες στην Αλάσκα, με τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες να επιλέγουν Ανταρκτική και Αρκτική.

2. Η εξερεύνηση νέων προορισμών είναι το κορυφαίο ταξιδιωτικό κίνητρο του έτους.
Οι νέοι ταξιδιώτες θέλουν να δοκιμάσουν κάτι απροσδόκητο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε ένα προορισμό, όπως να κολυμπήσουν με δελφίνια ή να κάνουν tour με ελικόπτερο.

3. Σύνδεση με την οικογένεια στο ταξίδι.
Οι οικογενειακές διακοπές ενισχύουν τους δεσμούς και παίζουν κεντρικό ρόλο στην εκπαίδευση των παιδιών.

4. Η εμπειρία της Αφρικής.
Από την πολιτιστικά πλούσια Νότια Αφρική, στην άγρια ​​φύση της Μποτσουάνας και της Κένυας και στα μαγαζάκια του Μαρόκου, η Αφρική είναι μια από τις πιο ξεχωριστές ηπείρους στον κόσμο.

5. Να είσαι ταξιδιώτης και όχι τουρίστας.
Οι ταξιδιώτες αναζητούν καταπληκτικές εμπειρίες, που δεν βρίσκονται σε έναν οδηγό ή φυλλάδιο, και ψάχνουν ευκαιρίες να συναντήσουν τους ντόπιους, να περιπλανηθούν σε γειτονιές και να κάνουν αυθόρμητες ανακαλύψεις. Είτε πρόκειται για γευσιγνωσία κρασιού, είτε για εκμάθηση μίας παραδοσιακής τέχνης ή νέας γλώσσας, οι ταξιδιώτες αναζητούν τον αληθινό πολιτισμό της περιοχής, που επισκέπτονται. Επίσης, επιλέγουν ασυνήθιστα καταλύματα, όπως ένα ιγκλού στη Νορβηγία.

Με επίκεντρο τους εξωτικούς προορισμούς, οι ταξιδιώτες πολυτελείας ταξιδεύουν στο εξωτερικό για δύο εβδομάδες ή περισσότερο. Τα διεθνή ταξίδια -μιας εβδομάδας- και τα τριήμερα ταξίδια -στο εσωτερικό της χώρας- εξακολουθούν να είναι δημοφιλή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...