Τάσεις Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας vol1: Ποιο είναι το προφίλ το ταξιδιωτών;

Ανακαλύψτε τα κύρια ευρήματα της trivago σχετικά με τη συμπεριφορά των ταξιδιωτών κατά την αναζήτηση ξενοδοχείων σε ιστοσελίδες metasearch.

Πού πηγαίνουν οι ταξιδιώτες; Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί ανά περιοχή

Ευρώπη
1. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
2. Παρίσι, Γαλλία
3. Άμστερνταμ, Ολλανδία
4. Ρώμη, Ιταλία
5. Βαρκελώνη, Ισπανία
6. Βερολίνο, Γερμανία
7. Μαδρίτη, Ισπανία
8. Αμβούργο, Γερμανία
9. Μιλάνο, Ιταλία
10. Βενετία, Ιταλία

Λατινική Αμερική
1. Κανκούν, Μεξικό
2. Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
3. Σάο Πάολο, Βραζιλία
4. Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
5. Πλάγια ντελ Κάρμεν, Μεξικό
6. Πουέρτο Βαγιάρτα, Μεξικό
7. Ακαπούλκο, Μεξικό
8. Μαζατλάν, Μεξικό
9. Γκραμάντο, Βραζιλία
10. Φλοριανόπολις, Βραζιλία

Βόρεια Αμερική
1. Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.
2. Λας Βέγκας, Η.Π.Α.
3. Ορλάντο, Η.Π.Α.
4. Μαϊάμι Μπιτς, Η.Π.Α.
5. Σαν Φρανσίσκο, Η.Π.Α.
6. Χονολουλού, Η.Π.Α.
7. Τορόντο, Καναδάς
8. Σικάγο, Η.Π.Α.
9. Μιρτλ Μπιτς, Η.Π.Α.
10. Καταρράκτες Νιαγάρα, Καναδάς

Ωκεανία
1. Σίδνεϊ, Αυστραλία
2. Μελβούρνη, Αυστραλία
3. Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία
4. Μπρισμπέιν, Αυστραλία
5. Σέρφερς Παραντάις, Αυστραλία
6. Περθ, Αυστραλία
7. Αδελαΐδα, Αυστραλία
8. Καμπέρα, Αυστραλία
9. Κουίνσταουν, Νέα Ζηλανδία
10. Γουέλινγκτον, Νέα Ζηλανδία

Από πού έρχονται οι ταξιδιώτες;

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες σε όλες τις περιοχές είναι εγχώριοι. Ιδιαίτερα στη Λατινική Αμερική και την Ωκεανία, οι εγχώριοι ταξιδιώτες είναι η κυρίαρχη πηγή ταξιδιών. Ωστόσο, εντός της Ευρώπης πραγματοποιείται σημαντικός αριθμός ταξιδιών μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών (36%). Στη Βόρεια Αμερική, μεγαλύτερος αριθμός ταξιδιών πραγματοποιείται από άλλες ηπείρους, κυρίως από την Ευρώπη. Στην Ευρώπη πραγματοποιούνται τα περισσότερα εσωτερικά ταξίδια, ενώ η Βόρεια Αμερική έχει τους περισσότερους επισκέπτες από άλλες περιοχές.

Πώς κατηγοριοποιούνται οι κύριοι τύποι ταξιδιωτών;

Μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τους ταξιδιώτες με βάση τη χρονική περίοδο κατά την οποία ταξιδεύουν και τη διάρκεια της διαμονής τους. Με αυτόν τον τρόπο, προκύπτουν τρεις διακριτές κατηγορίες ταξιδιωτών: Εκείνοι που ταξιδεύουν για μεγαλύτερες περιόδους, έξι ή περισσότερων ημερών, μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως ταξιδιώτες διαμονής μακράς διάρκειας. Για περιπτώσεις μικρότερης διαμονής, προκύπτουν δύο ξεχωριστές ομάδες: οι ταξιδιώτες του σαββατοκύριακου, δηλαδή εκείνοι που διαμένουν το σαββατοκύριακο, και οι ταξιδιώτες των εργάσιμων  ημερών, δηλαδή εκείνοι που πραγματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού τους κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας.

Συνολικά, η πλειονότητα των ταξιδιών είναι σύντομης διαμονής, ενώ τα σαββατοκύριακα είναι η δημοφιλέστερη περίοδος. Ωστόσο, σημαντικός αριθμός ταξιδιωτών πραγματοποιεί ταξίδια και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Τα ταξίδια διαμονής μακράς διάρκειας αντιπροσωπεύουν ένα μικρότερο, αλλά εξαιρετικά πολύτιμο μερίδιο ταξιδιωτών.

Πόσο διαρκεί η διαμονή των ταξιδιωτών;

Οι ταξιδιώτες στη Λατινική Αμερική διέμειναν κατά μέσο όρο περισσότερο, με 3,5 διανυκτερεύσεις Οι ταξιδιώτες σε όλες τις ηπείρους διέμειναν κατά μέσο όρο για περίπου 3 διανυκτερεύσεις, με τους ταξιδιώτες στην Ωκεανία να εμφανίζουν ελαφρώς μικρότερη διάρκεια  διαμονής -2,7 διανυκτερεύσεις- και τους ταξιδιώτες στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική να εμφανίζουν ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια διαμονής -3,4 και 3,5 διανυκτερεύσεις αντίστοιχα.

Ποια είναι η δημοφιλέστερη περίοδος ταξιδιού;

Η κορυφαία ταξιδιωτική περίοδος στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική ήταν το καλοκαίρι κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Στη Λατινική Αμερική υπήρχαν δύο περίοδοι με τα περισσότερα ταξίδια, μία τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και μία τον Ιούλιο. Στην Ωκεανία δεν διαπιστώθηκε σαφής εποχικότητα. Η Ευρώπη έχει την πιο διακριτή τάση εποχικών ταξιδιών, με υψηλή κίνηση κατά τη θερινή περίοδο.

 

Πηγή: trivago Τάσεις Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας: Προφίλ ταξιδιώτη

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...