Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ανοιξιάτικους προορισμούς, η ζήτηση για ξενοδοχεία από την ελληνική αγορά

Τον Απρίλιο του 2019, οι 3 πρώτες θέσεις των προορισμών του top-10 παρέμειναν αμετάβλητες για την ελληνική αγορά σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018. Στην πρώτη θέση προτίμησης βρίσκεται η Αθήνα, στη δεύτερη θέση η Θεσσαλονίκη και στην τρίτη θέση το Ναύπλιο.

Για πρώτη φορά στην τέταρτη θέση για το τρέχον έτος εισέρχεται η πόλη της Κέρκυρας. Στην πέμπτη θέση υποχώρησαν τα Ιωάννινα ενώ στην έκτη ανέβηκε ο Βόλος. Στην έβδομη και όγδοη θέση εισέρχονται για πρώτη φορά το 2019 η Καλαμάτα και η Μονεμβασιά. Στην ένατη θέση υποχώρησε η Καλαμπάκα. Την δεκάδα συμπληρώνουν τα Χανιά που εμφανίζονται για πρώτη φορά το 2019, στο top-10 της ελληνικής αγοράς.

Σύγκριση ελληνικής αγοράς 2019-2018

Η πρώτη πεντάδα των προορισμών και η Μονεμβασιά διατήρησαν τη θέση του στο top-10 τον Απρίλιο του 2019 σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018. Επιδείνωση της θέσης τους κατέγραψαν οι ακόλουθoι προορισμοί: η Καλαμπάκα και τα Χανιά ενώ βελτίωση παρουσίασαν ο Βόλος και η Καλαμάτα. Στην πρώτη θέση προτίμησης της ελληνικής αγοράς βρίσκεται η Αθήνα. Ακολουθήσαν 2 προορισμοί στο top-10: η Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο. Η πεντάδα συμπληρώνεται με τα Ιωάννινα και τα Χανιά. Στην έκτη θέση βρίσκεται το Λουτράκι. Στην έβδομη θέση η Αράχωβα και ο Βόλος. Η δεκάδα συμπληρώνεται με τα Καλάβρυτα, τη Χώρα της Τήνου, τα Τρίκαλα Κορινθίας, την πόλη της Ρόδου και την Καλαμάτα. Το 2018 καταγράφηκαν για πρώτη φορά 6 νέοι προορισμοί της ελληνικής αγοράς. Ειδικότερα: το Μέτσοβο, η χώρα της Νάξου, τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, το Πόρτο Χέλι, η χώρα της Ίου και το Ηράκλειο Κρήτης.

πηγή: INSETE Intelligence – Στατιστικό Δελτίο No. 53, Μάιος 2019

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...