Νέα ταξιδιωτική τάση στις ΗΠΑ: Οι Tour Operators προσφέρουν πακέτα διακοπών που συνδυάζουν εθελοντική εργασία

Για τους ταξιδιώτες, που αναζητούν εναλλακτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, οι Tour Operators στις ΗΠΑ προσφέρουν πακέτα διακοπών, που συνδυάζουν τα ταξίδια με την εθελοντική εργασία.

εθελοντική εργασία

«Η σημερινοί ταξιδιώτες δεν θέλουν μόνο να δουν έναν προορισμό, αλλά επιθυμούν και μια βαθύτερη πολιτιστική σύνδεση με το λαό, την ιστορία, την άγρια ζωή και τα έθιμα του προορισμού και γι΄αυτό επιλέγουν τον εθελοντισμό», είπε ο Terry Dale, πρόεδρος της USTOA (United States Tour Operator Association).

Πολυάριθμα είναι τα ταξιδιωτικά γραφεία που διοργανώνουν ταξίδια, που συνδυάζονται με εθελοντικά προγράμματα, σε όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, για όσους θέλουν να επισκεφτούν την Νότια Αφρική, η SITA World Tours προσφέρει ένα 11ήμερο πακέτο διακοπών, κόστους 2,395 $ το άτομο, με τίτλο “Cape & Wildlife Volunteer Package”, που περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε διάφορα κοινοτικά προγράμματα για την προστασία της άγριας ζωής και τη στήριξη μονάδων υγείας.

Αντίστοιχα, η International Expeditions προσφέρει πιο ευέλικτα πακέτα εθελοντικής εργασίας στο δάσος του Αμαζονίου, με τον τίτλο”Custom Peru Volunteer Vacation”, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν το είδος της εθελοντικής τους εργασίας με βάση τα ενδιαφέροντά τους, όπως για π.χ. η βοηθητική εργασία σε νηπιαγωγεία, η κατασκευή κήπων και η προστασία της άγριας ζωής.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...