Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016: Η πορεία των ξενοδοχειακών τιμών και οι χώρες που έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον


Ένα από τα μεγαλύτερα και πολυαναμενόμενα παγκόσμια αθλητικά γεγονότα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ξεκινάει σε λίγες ημέρες στο Ρίο της Βραζιλίας, δίνοντας έναν ακόμη λόγο για να επισκεφθεί κανείς τη συγκεκριμένη πόλη. Πόσο θα κληθούν να πληρώσουν για τη διαμονή τους όσοι θελήσουν να παρευρεθούν στο Ρίο κατά την περίοδο που θα πραγματοποιούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ποιο λαοί έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον; Η www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει την πορεία τιμών των ξενοδοχείων του Ρίο, καθώς και τους λαούς που έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να παρευρεθούν στην πόλη κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.

Η πορεία των ξενοδοχειακών τιμών για τις ημέρες διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων 2016 στο Ρίο:

Οι τιμές των ξενοδοχείων ανά διανυκτέρευση φαίνονται να ξεκινούν με τη χαμηλότερη στα 250 ευρώ, φτάνοντας μέχρι και τα 314 ευρώ. Οι χαμηλότερες τιμές παρατηρούνται κατά την πρώτη και την τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η τιμή της διανυκτέρευσης σκαρφαλώνει μεταξύ πρώτης και δεύτερης ημέρας από τα 253 στα 298 ευρώ, ενώ κατά τις δύο τελευταίες από τα 296 ευρώ προσγειώνεται στα 250. Η υψηλότερη τιμή διακρίνεται σχεδόν στη μέση του διαστήματος διεξαγωγής των αγώνων και πιο συγκεκριμένα στις 13 Αυγούστουriodata_avgprices

Ενδιαφέρον σχεδόν αποκλειστικά από τη Λατινική Αμερική

Εξετάζοντας τις χώρες που έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για πραγματοποίηση ταξιδιών κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, παρατηρείται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ενδιαφέροντος απορρέει κατά κύριο λόγο από χώρες της Λατινικής Αμερικής, γειτονικές της Βραζιλίας, ενώ το ενδιαφέρον από Ευρώπη θα χαρακτηριζόταν σχεδόν μηδενικό. Η μεγαλύτερη κινητικότητα παρατηρείται στις αναζητήσεις που προήλθαν από την Ουρουγουάη, οι οποίες από το συνολικό ενδιαφέρον που υπήρξε προς το Ρίο αποτέλεσαν περίπου το 18 τοις εκατό. Δεύτερη ακολουθεί η Αργεντινή, με τις αναζητήσεις της να καταλαμβάνουν ποσοστό λίγο μεγαλύτερο του 14 τοις εκατό των συνολικών αναζητήσεων, ενώ τρίτη είναι η Χιλή, με ποσοστό ελάχιστα χαμηλότερο από εννέα τοις εκατό. Η πεντάδα ολοκληρώνεται με το Περού και την Κολομβία, με αρκετά χαμηλότερα ποσοστά, της τάξεως περίπου του τρία και δύο τοις εκατό, αντίστοιχα. Οι υπόλοιπες χώρες που έδειξαν, επίσης, ενδιαφέρον, συμπληρώνοντας τη λίστα με τους δέκα πρώτους λαούς που θα επιδιώξουν να παρευρεθούν στο Ρίο μεταξύ 5 και 21 Αυγούστου είναι το Εκουαδόρ, η Νέα Ζηλανδία, το Μεξικό, η Αυστραλία και η Νότια Αφρική.

countries

Σχετικά Άρθρα