Ιαπωνία: Ανάπτυξη λόγω Τουρισμού

ΙαπωνίαΗ για δεκαετίες στάσιμη οικονομία της Ιαπωνίας αναζωπυρώθηκε χάρη στον τουρισμό. Τα έσοδα της χώρας από τους ξένους επισκέπτες εκτινάχθηκαν, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 0,1%.

Η τουριστική ανάπτυξη της χώρας και η σημαντική αύξηση στην εισροή ξένων τουριστών οφείλεται σε τρεις βασικούς παράγοντες:

Ο πρώτος και κυριότερος λόγος ήταν η υιοθέτηση στρατηγικών προώθησης της χώρας ως ταξιδιωτικός προορισμός. Συγκεκριμένα, η μείωση του εγχώριου πληθυσμού και άρα και του εγχώριου τουρισμού, που πλέον δεν μπορεί να αποφέρει τα κέρδη του παρελθόντος, δημιούργησε την ανάγκη για υιοθέτηση δράσεων με στόχο την προέλκυση ξένων τουριστών. Μία τέτοια στρατηγική ήταν και η δημιουργία πολυάριθμων ταξιδιωτικών sites, που παρότρυναν τον κόσμο να επισκεφθεί τη χώρα.

Ο δεύτερος λόγος, που οδήγησε στην άνθηση του τουρισμού της Ιαπωνίας, ήταν η σημαντική αύξηση των Κινέζων τουριστών τον τελευταίο χρόνο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά και η εισροή χρήματος στη χώρα. Αυτή η αύξηση αναμένεται να συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια.

Ο τρίτος παράγοντας ήταν η υποτίμηση του Yen, κατά 33% σε σχέση με το δολάριο, γεγονός που έδωσε κίνητρο σε πολλούς Αμερικανούς να ταξιδέψουν στη χώρα, καθώς τους συμφέρει οικονομικά περισσότερο.

Συνεπώς, η τόνωση του ξένου τουρισμού στην Ιαπωνία, ήταν αποτέλεσμα ενός συνδυασμού παραγόντων, που οδήγησε στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και έβαλε τέλος στη μεγάλης διάρκειας οικονομική στασιμότητα της χώρας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...