Καταδίκη με φυλάκιση για την πώληση ψεύτικων σχολίων στο TripAdvisor

Απόφαση ορόσημο βγήκε από το ιταλικό δικαστήριο για ψευδείς κριτικές στο TripAdvisor!

Με εννέα μήνες φυλάκισης και πρόστιμο 8,000 ευρώ καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης του Promo Salento, για την πώληση πλαστών σχολίων σε εκατοντάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας σε ολόκληρη την Ιταλία, προκειμένου να βελτιώσει το προφίλ τους στην πλατφόρμα TripAdvisor.

Το δικαστήριο στο Λέτσε αποφάνθηκε ότι, γράφοντας ψεύτικες αναθεωρήσεις κάτω από μια ψεύτικη ταυτότητα, είναι έγκλημα σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία.

Κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής έρευνας που χρονολογείται από το 2015, το προσωπικό του TripAdvisor εντόπισε και μπλόκαρε πάνω από 1.000 προσπάθειες -από την Promo Salento- να δημοσιεύσει κριτικές.

“Το TripAdvisor συμμετείχε επισήμως στη δίωξη ως πολιτικός ενάγων, μοιράζοντας αποδείξεις από τις δικές μας έρευνες και παρέχοντας υποστήριξη από τον Ιταλό νομικό σύμβουλο μας.” Ο Brad Young, αντιπρόεδρος του TripAdvisor και γενικός σύμβουλος του TripAdvisor, δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν μια βασική απόφαση για το διαδίκτυο. “Έχουμε επενδύσει πολύ στην πρόληψη της απάτης. Από το 2015, έχουμε σταματήσει τη δραστηριότητα περισσότερων από 60 διαφορετικών εταιρειών παγκοσμίως“, δήλωσε.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...