Νέα δεδομένα για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 και την επερχόμενη 7. Μπαίνουν οι λεγόμενοι κόφτες

Νέες εξελίξεις και τις αλλαγές για τις επιστρεπτέες προκαταβολές 6 και 7, για την οποία 7 εντός του Μαρτίου θα υποβληθούν οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις τοποθέτησης και αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών, αρχίζει να εφαρμόζεται η πρακτική ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ με έναρξη ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ στην 6η επιστρεπτέα προκαταβολή.

Έτσι κόπηκαν από την Επιστρεπτέα 6 πάνω από 400.000 Επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι μισές περίπου είχαν υψηλότερο τζίρο το 2020 από την χρονιά του 2019. Σημειώνεται από το Υπουργείο ότι οι κόφτες ενεργοποιούνται βασιζόμενοι στα κυριότερα κριτήρια του τζίρου 2020 καθώς και οι ΚΑΔ.

Για πρώτη φορά δεν έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ αναστολής στο προσωπικό τους (όσες ανοιχτές επιχειρήσεις) είχαν αυξημένο τζίρο το 9μηνο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Οι επιχειρήσεις όμως που είναι κλειστές με κρατική εντολή ή ο ΚΑΔ της επιχείρησης ανήκει στους πληττόμενους ΚΑΔ, έχουν δικαίωμα για τον μήνα Μάρτιο Αναστολής του προσωπικού τους.

Επανειλημμένα εφιστούμε την προσοχή σε κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία ότι οι εξελίξεις με τον COVID-19 διαφοροποιούν ΑΜΕΣΑ τις όποιες Αποφάσεις των Υπουργείων Οικονομικών – Εργασίας – Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...