Η υποστελέχωση των Ελληνικών Προξενικών αρχών και τα προβλήματα στην έκδοση βίζας, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Θέμα: «Ανησυχία για την στελέχωση των προξενικών αρχών και των αεροδρομίων της χώρας ενόψει της επερχόμενης τουριστικής σεζόν»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κλαδικό Τύπο του τουρισμού παρατηρείται έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού για την στελέχωση των κατά τόπους προξενείων της χώρας. Οι σχετικές ελλείψεις ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στη διαδικασία της θεώρησης εισόδου για τουρίστες εν όψει της επερχόμενης σεζόν. Ειδικότερα για χώρες που βρίσκονται στην ζώνη «Extra Schengen», όπως η Ρωσία, η φετινή χρονιά αποτελεί και σταθμό καθώς η θεώρηση των ταξιδιωτικών εγγράφων θα γίνεται με τη χρήση των νέων κωδίκων θεωρήσεων που εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το καλοκαίρι του 2019. Ανάλογος προβληματισμός εκφράζεται και για την δυνητική υποστελέχωση των αεροδρομίων που αποτελούν τις κύριες πύλες εισόδου για πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

Σε τι προετοιμασίες έχουν προβεί τα Υπουργεία Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη ώστε να μην παρατηρηθεί καμία έλλειψη προσωπικού αρμόδιου για τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων και την χορήγηση αδειών εισόδου στη χώρα στις προξενικές αρχές και στα αεροδρόμια κατά την επερχόμενη τουριστική σεζόν;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές: Μαμουλάκης Χαράλαμπος, Αβραμάκης Λευτέρης, Αγαθοπούλου Ειρήνη Ελένη, Αυγέρη Δώρα, Βασιλικός Βασίλης, Βέττα Καλλιόπη, Γκιόλας Γιάννης, Ζαχαράδης Κώστας, Ζειμπέκ Χουσείν, Θραψανιώτης Μανώλης, Καρασαρλίδου Φρόσω, Μάλαμα Κυριακή, Μεικόπουλος Αλέξανδρος, Νοτοπούλου Κατερίνα, Πούλου Γιώτα, Ραγκούσης Γιάννης, Σαντορινιός Νεκτάριος, Σκουρολιάκος Πάνος, Σκούφα Μπέττυ, Τελλιγιορίδου Ολυμπία, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Φάμελλος Σωκράτης, Χρηστίδου Ραλλία

 

Η υποστελέχωση των Ελληνικών Προξενικών αρχών και τα προβλήματα στην έκδοση βίζας, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Το πρόβλημα υποστελέχωσης των Ελληνικών προξενικών αρχών και τις συνέπειες που αυτό δημιουργεί στην έκδοση βίζας από χώρες που βρίσκονται στην ζώνη «Extra Schengen», όπως η Ρωσία, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

«Οι ελλείψεις που παρατηρούνται στην στελέχωση των Ελληνικών Προξενικών αρχών, ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στη διαδικασία θεώρησης βίζας για τους τουρίστες από χώρες της ζώνης Extra Schengen, που θα επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Γι’ αυτό και ζητάμε ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς Τουρισμού, Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τις ενέργειες που έχουν προγραμματίσει έτσι ώστε να μην παρατηρηθεί καμία δυσλειτουργία στην όλη διαδικασία και να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας».

Στην Ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν 23 ακόμα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται αναφορά και σε ανάλογα δημοσιεύματα του κλαδικού τύπου του τουρισμού, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι για τις χώρες που βρίσκονται στην ζώνη «Extra Schengen», όπως η Ρωσία, η φετινή χρονιά αποτελεί σταθμό, καθώς η θεώρηση των ταξιδιωτικών εγγράφων θα γίνεται με τη χρήση των νέων κωδίκων θεωρήσεων που εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το καλοκαίρι του 2019. Ανάλογος προβληματισμός εκφράζεται και για την δυνητική υποστελέχωση των αεροδρομίων που αποτελούν τις κύριες πύλες εισόδου για πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Από το γραφείο τύπου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...