Διώχνουμε τους επισκέπτες των μνημείων μας ;;;
Με όλους τους τρόπους προσπαθεί να εξηγήσει η FedHATTA τον παραλογισμό που αντιμετωπίζει ένας τουρίστας που επισκέπτεται τη χώρα μας , αλλά και το ξένο και το ελληνικό τουριστικό γραφείο/οργανωτής των εκδρομών.
Την ώρα που η πληρότητα στα τουριστικά λεωφορεία είναι 65% (περίπου 30 άτομα) , η πληρότητα των αεροπλάνων 100%, των πλοίων 80% , το όριο των επισκέψεων τόσο στα Μουσεία και κυρίως, στους ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους, να παραμένει στα 18 άτομα (9 για την Αττική, περιλαμβανομένου του ξεναγού), τη στιγμή μάλιστα που γίνεται και χρήση της ασύρματης ξενάγησης, ακριβώς για να εξασφαλίζεται η τήρηση των αποστάσεων.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Λ. Τσιλίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας “νιώθουμε ότι λαμβάνονται αποφάσεις πανικού και όχι ουσίας, ειδικά σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως ο τουρισμός. Τόσες πολλές διαφορετικές πολιτικές ως προς την πληρότητα και τον συγχρωτισμό μπερδεύουν τους τουρίστες και τους ξένους επαγγελματίες και βεβαίως δεν δίνουν σαφή πολιτική αντιμετώπισης της διασποράς του ιού”.
Πρακτικές όπως το όριο των 18 (και 8 για την Αττική) ατόμων στους αρχ. Χώρους και ειδικά για την εξυπηρέτηση μεγάλων ομάδων τουριστών σε μικρό χρονικό διάστημα, όπως στην περίπτωση της κρουαζιέρας, δεν βοηθούν την τουριστική ροή και δημιουργούν ερωτηματικά για τη λογική και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία των πολιτών.
Η FedHATTA έχει υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση στα συναρμόδια Υπουργεία, να μεταβληθούν οι περιοριστικές ρυθμίσεις που εφαρμόζονται στις επισκέψεις των τουριστών έτσι ώστε ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να εισέρχονται στα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος τουλάχιστον να συμβαδίζει με το ποσοστό πληρότητας των τουριστικών λεωφορείων, όπως αυτό καθορίζεται κάθε φορά.