Πώς μπορεί να αναπτυχθεί το short cruising στην Ελλάδα


του Αντώνη Τσιμπλάκη, naftemporiki.gr*

Προτάσεις για την ανάπτυξη του short cruising στην ελληνική περιφέρεια καταθέτει η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας.

Η Ένωση θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό η χώρα μας θα μπορέσει να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη, αφού λόγω των 16.500 χλμ. ακτογραμμής και με τέτοια πολυνησιακή διαμόρφωση θεωρούμαστε ως η ιδανική περιοχή για short cruising, σε συνδυασμό με λίγες ημέρες παραμονή σε έναν επιθυμητό προορισμό.

Πιο συγκεκριμένα και σε πρώτη φάση (σε πειραματικό στάδιο) η οικονομία μας μπορεί να αποκομίσει μέχρι και 60.000 επιβάτες home port και έσοδα (μόνο από την κρουαζιέρα) γύρω στα 22 εκατ. ευρώ.

Η ΕΕΚΦΝ θεωρεί ότι τα ελληνικά περιφερειακά λιμάνια θα πρέπει να επιλέξουν ποιους τομείς θέλουν να αναπτύξουν και να προχωρήσουν σε συνεργασίες προκειμένου να προσελκύσουν προγράμματα ολιγοήμερων κρουαζιέρων στα λιμάνια τους, αναπτύσσοντας τα δίκτυά τους.

Θεωρεί επίσης ότι τα περιφερειακά λιμάνια, στο πρότυπο του Πειραιά, έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν στο εξωτερικό ενδιαφέροντες προορισμούς όπως: Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο / Ανατολική Μεσόγειο και Ιόνιο / Κορινθιακό / Αδριατική.

Το Βόρειο Αιγαίο

Στο Βόρειο Αιγαίο η Ένωση επισημαίνει ότι η εκκίνηση για τριήμερες κρουαζιέρες θα πρέπει να γίνεται από την Αλεξανδρούπολη, με προορισμούς το Βόλο, τη Σκιάθο, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα. «Έτσι λοιπόν οι επιβάτες όλοι πλέον επιβιβάζονται στο πλοίο νωρίς το βράδυ και αναχωρούν για το Canakkale το οποίο προσφέρεται ως Technical Call για επιβίβαση/αποβίβαση μόνο των Τούρκων επιβατών.

Τέλος, το πλοίο αναχωρεί για Αλεξανδρούπολη» σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ Θεόδωρος Κόντες, ο οποίος επισημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια αγορά 16.000 νέων επιβατών κρουαζιέρας σε πρώτη φάση.

Η επόμενη αναχώρηση τεσσάρων ημερών (Δευτέρα – Παρασκευή), σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ένωσης, μπορεί να έχει κατεύθυνση στο Ανατολικό / Βόρειο Αιγαίο και Τουρκία με αφίξεις σε Μυτιλήνη, Χίο, Κουσάντασι, Μύκονο, Λήμνο, Σαμοθράκη και πίσω στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Κόντες σημειώνει επίσης ότι είναι πιθανό να συγκεντρώσει υψηλό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο 7ήμερης κρουαζιέρας συνδυάζοντας και τις δύο διαδρομές.

Σύμφωνα με τον κ. Κόντε, οι αγορές που θα έχουν ενδιαφέρον κυρίως για ταξίδια αυτά θα είναι οι ανατολικές χώρες της Ευρώπης (Ρουμανία – Βουλγαρία) μια που εξυπηρετούνται εύκολα οδικώς, αλλά και η Τουρκία με προσδοκώμενη μεγάλη ανάπτυξη αν βελτιωθούν οι συνθήκες έκδοσης visas.

Τέλος, υπάρχει και περαιτέρω εξυπηρέτηση πελατών από μακρινούς προορισμούς μέσω του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα