Ενισχύεται σημαντικά για τον ελληνικό τουρισμό η αγορά του Λιβάνου

Με τη συμμετοχή 247 τουριστικών πρακτόρων, Tour Operators και εκπροσώπων των ΜΜΕ του Λιβάνου ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, 21/10/2016, οι εργασίες του 1st Greek Tourism Workshop in Lebanon. Στόχος της Εκδήλωσης ήταν η διεύρυνση της πολλά υποσχόμενης τουριστικής αγοράς του Λιβάνου για την Ελλάδα και η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας.

Την πρωτοβουλία ανέλαβαν από κοινού οι εταιρείες Mideast Travel Worldwide, Travel Media Applications και Tourism Today, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βηρυτό.

Το 1st Greek Tourism Workshop in Lebanon, που έλαβε χώρα στο πολυτελές ξενοδοχείο Phoenicia InterContinental, αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός αποκλειστικής προβολής του Ελληνικού Τουρισμού στο Λίβανο, αποσκοπώντας στην ανάδειξη του ελληνικού προορισμού, φέρνοντας σε επαφή τους Έλληνες ξενοδόχους και τουριστικούς επιχειρηματίες με τους Tour Operators, πράκτορες και facilitators του Λιβάνου.

greek-tourism-workshop-in-lebanon1

Μετά το πέρας των B2B συναντήσεων, όπου διενεργήθηκαν πλέον των 590 ραντεβού, ακολούθησε επίσημο δείπνο στο οποίο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κος. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος ο οποίος έκανε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων, αφού είχε συναντηθεί νωρίτερα κατά την διάρκεια της ημέρας με τον Υπουργό Τουρισμού του Λιβάνου.

Επίσης παρευρέθησαν ο Έλληνας Πρέσβης στο Λίβανο κος. Θεόδωρος Πασσάς, ο Έλληνας Πρόξενος κος. Αθανάσιος Λεούσης καθώς και οι διπλωμάτες κος. Νίκος Κρίκος, κος. Πάνος Γρέκος και κα. Παρασκευή Τασάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κα. Μαριέττα Παπαβασιλείου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρόδου κα. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, όπως και

υψηλά πρόσωπα της κυβέρνησης του Λιβάνου όπως ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Τύπου και Διευθυντής Γραφείου Ειδήσεων, κος. Wissam Hamdan, αλλά και κορυφαίοι επιχειρηματίες των δυο χωρών με αντικείμενο τον χώρο του τουρισμού και των επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο της εκδήλωσης ο Έλληνας Πρέσβης, κος. Πασσάς, ανέπτυξε τους στενούς δεσμούς των δυο λαών και τις οικονομικές προοπτικές που διανοίγονται μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα του τουρισμού, δυνατότητες που επαυξάνονται λόγω του εξαιρετικού τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας ειδικά στην παροχή  υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών.

Η εκπρόσωπος του ΕΟΤ, κα. Φωτεινή Καράπαπα, παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνικού προορισμού και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον τουρισμό πολυτελείας, στον πολιτισμό, στις υψηλές προοπτικές προσφοράς πακέτων οικογενειακών διακοπών, στην ελληνική γαστρονομία, στις μεγάλες δυνατότητες shopping στην Ελλάδα (tax free κ.α.), στο yachting κ.λ.π.

Ηδη τελούνται πτήσεις charter από Λίβανο για Ελλάδα και ειδικότερα προς Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη και Κρήτη και αναμένεται αύξηση αυτών των πτήσεων το 2017.

Επίσης παρευρέθηκαν ανώτερα στελέχη της Middle East Airlines, που ήταν μέλος των χορηγών της Εκδήλωσης, όπως ήταν και η Aegean Airlines, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία ήταν η τιμώμενη Περιφέρεια της Εκδήλωσης, και τα ξενοδοχεία Phoenecia InterContinental και Athenaeum InterContinental.

Επισημαίνεται ότι από ελληνικής πλευράς στο 1st Greek Tourism Workshop in Lebanon συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι τουριστικές επιχειρήσεις: Hotel Grande Bretagne, King George, Grecotel, Santa Marina, Kensho, Athenaeum  InterContinental, Capsis Hotels, Divani Collection, Kivotos Mykonos, Out of the Blue, Nikki Beach, La Maltese, Maris Hotels, Giannoulis Hotels, St George Lycabettus, Regency Casino Mont Parnes, Oscar Suites & Village, Rodos Park, Inova Hospitality Management, Acrotel Hotels, Porto Carras, The Booking Expert κ.α.

Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης καταγράφεται η έντονη διάθεση των υψηλού εισοδήματος κατοίκων του Λιβάνου για τη διεξαγωγή ταξιδιών στην Ελλάδα, ενώ, όπως τόνισαν οι τουριστικοί πράκτορες της συγκεκριμένης αγοράς αναμένεται ραγδαία άνοδος των ζητήσεων για ταξίδια στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για πάνω από 30.000 επισκέψεις το 2017. Υπογραμμίζεται ότι οι επισκέπτες από το Λίβανο προς την Ελλάδα το 2014 ανέρχονταν σε περίπου 4.500 άτομα, ενώ υπήρξε οριακή άνοδος το 2015 και το 2016.

Μετά το πέρας των ομιλιών βραβεύθηκε ο Πρέσβης, κος. Θεόδωρος Πασσάς, για την συμβολή της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λίβανο στην αύξηση τουριστικής ροής στην χώρα μας, καθώς και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων του Λιβάνου, και το βραβείο παρέλαβε ο κος. George Petrakian, ιδιοκτήτης του πρακτορείου Tania Travel, ενός από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία του Λιβάνου.

Όπως τόνισε ο Έλληνας Πρέσβης κος. Πασσάς, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, οι λαοί του Λιβάνου και της Ελλάδας έχουν πολλά κοινά και οι σχέσεις φιλίας τους είναι ισχυρές:  «Το 1st Greek Tourism Workshop in Lebanon στοχεύει στην επαύξηση των τουριστικών σχέσεων των δυο λαών δεδομένου ότι η Ελλάδα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες όλο το χρόνο, ενδείκνυται για την τέλεση ρομαντικών γάμων, έχει μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς όπως η Αράχοβα ή προορισμούς shopping όπως η Αθήνα».

Η Γενική Διευθύντρια του Ομίλου Mideast, κa. Κατερίνα Μούσμπε, κατά την ομιλία της απευθυνόμενη προς το τουριστικό κοινό του Λιβάνου υπογράμμισε ότι : «Το  2017 είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα, με γνώμονα την ασφάλεια της χώρας σε σύγκριση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γειτονικές χώρες. Οι τουρίστες αναζητούν καλές προσφορές στα καλύτερα ξενοδοχεία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους με απολαυστικό φαγητό και πληθώρα δραστηριοτήτων που να ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...