1η γιορτή πολιτισμού GRecoACTE στην Εύβοια

Την πρώτη θεματική γιορτή Τέχνης και Πολιτισμού GRecoACTE (Αrt and Cultural Tourism Event), με θέμα τη σύγχρονη ελληνική τέχνη, φύση και παράδοση, διοργανώνει το κέντρο Τέχνης SpViVarte στις 17 και 18 Ιουνίου στο Γιαννίτσι Μαρμαρίου στη νότια Εύβοια.

Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ, έχει θέσει υπό την αιγίδα του τη γιορτή, η οποία καινοτομεί καθώς εστιάζει σε μία σειρά από δρώμενα και θεματικές παρουσιάσεις ανοίγοντας ένα διάλογο ανάμεσα στην παράδοση και την σύγχρονη ελληνική δημιουργία.

Η πρώτη ημέρα της γιορτής είναι αφιερωμένη σε πολιτιστικό fam trip στην Ελλάδα της καινοτομίας και της φιλοξενίας, και θα είναι ανοιχτή σε παράγοντες ξενοδοχείων και καταλυμάτων, tour operators, δημοσιογράφους και φορείς του τουρισμού. Η δεύτερη ημέρα της γιορτής θα είναι ανοιχτή σε κάθε φιλότεχνο επισκέπτη που επιθυμεί να βιώσει μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού της Ελλάδας και η ενίσχυση της εικόνας της Ν. Ευβοίας ως αναδυόμενου τουριστικού προορισμού μέσω διαδραστικών εμπειριών τέχνης και πολιτισμού.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

Η γιορτή, η οποία τελεί επίσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Καρύστου και της Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας, θα διεξαχθεί σε υπαίθριο χώρο του ViVarte Nature.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της γαλλικής ένωσης Cantercel με έδρα το Μονπελιέ, Γαλλία, τη συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου Φυλάγρα, του συλλόγου γυναικών Μαρμαρίου, του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Καρύστου Ανεμοπύλες,  του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουρισμού Καρύστου, του Συνδέσμου Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Καρύστου και την ευγενική χορηγία της Ισπανικής Πρεσβείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...