Οι ταξιδιώτες κρουαζιέρας κάνουν κράτηση σε ταξιδιωτικά πρακτορεία

κρουαζιέραΣύμφωνα με το eturbonews.com, η έρευνα της IPK International, που εκπονήθηκε για την έκθεση ITB Berlin, αποκάλυψε ότι η κρουαζιέρα παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, το 2015 πραγματοποιήθηκαν περίπου 22 εκατομ. κρουαζιέρες σε όλο το κόσμο, καταγράφοντας αύξηση 3%, έναντι της προηγούμενης χρονιάς. Τη κυριαρχία στις κρουαζιέρες συνεχίζει να έχει η Βόρεια Αμερική (59%) το 2015, ενώ ακολουθεί η Ευρώπη (32%).

Δημοφιλέστεροι προορισμοί κρουαζιέρας των Ευρωπαίων

  1. Η Ισπανία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός (18%)
  2. Η Καραϊβική καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση (16%) και είναι ο μόνος προορισμός εκτός Ευρώπης μεταξύ των κορυφαίων 5 προορισμών των Ευρωπαίων τουριστών κρουαζιέρας
  3. Η Ιταλία βρίσκεται στην τρίτη θέση

Περισσότερες δαπάνες

Οι δαπάνες των επιβατών κρουαζιέρας είναι υψηλότερες από τις υπόλοιπες μορφές τουρισμού. Ο Ευρωπαίος τουρίστας κρουαζιέρας ξόδεψε το 2015, 218 ευρώ ανά διανυκτέρευση, έναντι 107 ευρώ ανά διανυκτέρευση στα υπόλοιπα είδη διακοπών.

Μεγάλο ποσοστό κρατήσεων από ταξιδιωτικούς πράκτορες

Το 60% των πελατών κρουαζιέρας ανέφερε ότι χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να κάνει κράτηση και το 25% επιλέγει ταξιδιωτικό γραφείο. Ειδικά στους Ευρωπαίους το ποσοστό κράτησης μέσω ταξιδιωτικού γραφείου για κρουζιέρα ανέρχεται στο 42%, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με τις κρατήσεις για οποιαδήποτε άλλο είδος διακοπών.

Αύξηση νεότερων ταξιδιωτών  

Οι ταξιδιώτες άνω των 45 ετών εξακολουθούν να αποτελούν το κυρίαρχο μέρος της αγοράς κρουαζιέρας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ατόμων νεότερης ηλικίας, που επιλέγουν κρουαζιέρα, αυξάνεται συνεχώς (45% το 2015).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...