Πάνω από 5 εκατ. οι επιβάτες κρουαζιέρας

του Αντώνη Τσιμπλάκη, naftemporiki.gr*

Θετικό αναμένεται να είναι το ισοζύγιο της κρουαζιέρας στη χώρα μας για το 2016, παρά τα δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ανατολική Μεσόγειος εξαιτίας των πολεμικών συγκρούσεων, της τρομοκρατίας αλλά και του προσφυγικού που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και φορέων ναυτιλίας, το 2016 στους ελληνικούς προορισμούς θα γίνουν λιγότερα calls σε σχέση με πέρσι, αλλά θα αποβιβαστούν συνολικά περισσότεροι επισκέπτες.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να γίνουν 4.044 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια τα οποία θα υποδεχτούν συνολικά 5,2 εκατ. επισκέπτες.

Το 2015 έγιναν 4.281 προσεγγίσεις με 4,95 εκατ. επισκέπτες, αριθμοί αυξημένοι σε σχέση με το 2014, κυρίως λόγω του τελευταίου τριμήνου, όταν πολλές εταιρείες ακύρωσαν προσεγγίσεις σε γειτονικές χώρες και αναζήτησαν «απάνεμα» λιμάνια στη χώρα μας.

Η Ελλάδα φέτος αναμένεται να αποκομίσει περαιτέρω κέρδη από τη γενικότερη αστάθεια που παρατηρείται στις γειτονικές χώρες, αλλά υπάρχει προβληματισμός για το ενδεχόμενο οι εταιρείες να βρουν νέες αγορές για τα κρουαζιερόπλοιά τους από το 2017 και μετά.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: naftemporiki.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...