Ο Όμιλος Lufthansa και η Air China υπογράφουν εμπορική κοινοπραξία

  • Στενότερη συνεργασία και ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης στην Κίνα
  • Πολυάριθμα οφέλη για τους ταξιδιώτες, πτήσεις κοινού κωδικού, συντονισμένα χρονοδιαγράμματα πτήσεων και κοινούς ναύλους θα φέρει η νέα συνεργασία

lufthansa_group

Ο Όμιλος Lufthansa και η Air China υπέγραψαν στις 20 Σεπτεμβρίου στο Πεκίνο, συμφωνία ευρείας εταιρικής σχέσης, η οποία θα επιτρέψει στους δύο αεροπορικούς ομίλους να διαχειρίζονται από κοινού όλες τις συνδέσεις ανάμεσα στην Ευρώπη και την Κίνα, ως μέρος μιας εμπορικής κοινοπραξίας. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο εταίροι θα εφαρμόσουν με επιτυχία το μνημόνιο συμφωνίας που υπέγραψαν το καλοκαίρι του 2014.

Η νέα κοινοπραξία στοχεύει στη διεύρυνση του δικτύου πτήσεων κοινού κωδικού του Ομίλου Lufthansa και της Air China και στην ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ τους. H επέκταση στην αγορά της Ασίας μέσω συνεργασιών αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Ομίλου Lufthansa. Μετά τις κοινοπραξίες με την ιαπωνική αεροπορική εταιρεία All Nippon Airlines (ANA) και την Singapore Airlines (Νοέμβριος 2015), αυτή είναι η τρίτη ευρεία συνεργασία του ομίλου στην Ασία.

«Ως ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας, η Air China είναι ο ιδανικός συνεργάτης για τον Όμιλο Lufthansa στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Αυτή η πρωτοποριακή κοινοπραξία θα ενισχύσει ουσιαστικά την ανταγωνιστική μας θέση στις αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Ευρώπης και Κίνας και θα μας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε πρόσθετα οφέλη για τους επιβάτες», δήλωσε ο κ. Carsten Spohr, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Lufthansa AG, κατά την υπογραφή της συμφωνίας στο Πεκίνο. «Η κινεζική αγορά αερομεταφορών είναι μια από τις πιο σημαντικές και αναπτυσσόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο, από την οποία θέλουμε να επωφεληθούμε μαζί με την Air China, το νέο μας συνεργάτη και μέλος της Star Alliance», πρόσθεσε ο κ. Spohr.

«Η κοινοπραξία με τη Lufthansa και τις θυγατρικές της, Austrian Airlines και SWISS International Air Lines, είναι ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση της στρατηγικής παγκοσμιοποίησης της Air China μετά την προσχώρησή μας στην Star Alliance, το Δεκέμβριο του 2007. Και τα δύο μέρη μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω το συνολικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της νέας κοινοπραξίας τόσο στην Κίνα όσο και στην Ευρώπη. Υπό το πλαίσιο της νέας συνεργασίας, θα επεκτείνουμε περαιτέρω το δίκτυο που καλύπτει την Κίνα και την Ευρώπη, θα αυξήσουμε τις αεροπορικές συνδέσεις στις υπόλοιπες αγορές και θα μπορέσουμε να βελτιστοποιήσουμε τα δρομολόγια των πτήσεων. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στο επιβατικό κοινό περισσότερες και πιο ευέλικτες συνδέσεις, ευνοϊκότερους ναύλους και ξένοιαστες, απρόσκοπτες ταξιδιωτικές εμπειρίες», δήλωσε κατά την τελετή υπογραφής της Κοινοπραξίας ο κ. Cai Jianjiang, Πρόεδρος της Air China.

Η κοινοπραξία του Ομίλου Lufthansa με τον εθνικό αερομεταφορέα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι ενισχύει την παρουσία των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου Lufthansa στη δεύτερη σημαντικότερη αγορά αερομεταφορών στον κόσμο. Συνυπολογίζοντας τη Διατλαντική τριμερή κοινοπραξία του ομίλου με την United Airlines και την Air Canada, ο Όμιλος Lufthansa καλύπτει πλέον τις σημαντικότερες διηπειρωτικές αγορές του κόσμου ως μέλος σε κοινοπραξίες, μέσα από τις οποίες προσφέρει σχεδόν τις μισές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων εξασφαλίζοντας πρόσθετα οφέλη για τους επιβάτες.

Ο Όμιλος Lufthansa και η Air China σχεδιάζουν να συνεργαστούν ακόμα πιο στενά στο μέλλον, συντονίζοντας καλύτερα τα προγράμματα πτήσεων τους, ώστε οι ταξιδιώτες να επωφελούνται από βολικότερες συνδέσεις μεταξύ των δρομολογίων της κάθε εταιρείας. Επίσης τα σχέδια της νέας κοινοπραξίας περιλαμβάνουν την προσφορά κοινών ναύλων, την τροποποίηση των εταιρικών προγραμμάτων για τη βελτίωση των προϊόντων που προσφέρονται στους εταιρικούς πελάτες και τη βελτιστοποίηση της σύνδεσης των προγραμμάτων τακτικών επιβατών που προσφέρουν οι δύο εταίροι.

Εκτός από τη Lufthansa και την Air China, η συμφωνία επεκτείνεται και στις θυγατρικές της Lufthansa, Austrian Airlines και SWISS International Air Lines.

Η επέκταση του δικτύου πτήσεων κοινού κωδικού θα επιτρέψει στους επιβάτες της Air China να ταξιδεύουν άνετα,  μέσω των κόμβων Φρανκφούρτης, του Μονάχου, της Ζυρίχης και της Βιέννης, από και προς περισσότερους προορισμούς στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ελβετία. Με τη σειρά της, η Lufthansa, η SWISS και η Austrian Airlines μέσω της Air China θα αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον δρομολόγια στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική αγορά στον κόσμο. Ακόμα περισσότεροι προορισμοί που θα εξυπηρετούνται με πτήσεις κοινού κωδικού αναμένεται να προστεθούν σύντομα.

Η εμπορική κοινοπραξία Lufthansa Group-Air China  θα ξεκινήσει με την έναρξη του θερινού προγράμματος πτήσεων του 2017.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...