Οι τάσεις στα πολυτελή ταξίδια έχουν την εξατομίκευση στο επίκεντρο

Σύμφωνα με την έρευνα του ταξιδιωτικού δικτύου Virtuoso® με τίτλο “Luxe Report Unveils Travel Trends for 2019”, οι 5 κυρίαρχες τάσεις στα πολυτελή ταξίδια περιστρέφονται γύρω από την παροχή εξατομικευμένων εμπειριών, η οποία μάλιστα αφορά όλο το φάσμα του ταξιδιού, από τη μεταφορά και τη διαμονή μέχρι την επιλογή δραστηριοτήτων ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα των ταξιδιωτών.

Δείτε τις 5 κυρίαρχες τάσεις στα πολυτελή ταξίδια:

Κίνητρο:

Η επιρροή των κοινωνικών μέσων έχει οδηγήσει στην επιθυμία των ταξιδιωτών να βρουν τα πιο συναρπαστικά σκηνικά -και μάλιστα στην καλύτερη στιγμή της ημέρας- για την αποτύπωση εικόνων. Οι πελάτες αναζητούν νέα σκηνικά, άξια δημοσίευσης στο Instagram και θέλουν να αναπαραστήσουν οι ίδιοι δημοφιλείς φωτογραφίες προορισμών, που κυκλοφορούν στα social. Για να ανταποκριθούν σε αυτές τις ανάγκες, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία οργανώνουν θεματικές εκδρομές (με ειδικό ντύσιμο κλπ.) σε προορισμούς με στόχο της φωτογράφηση.

Μεταφορές:

Οι καμπίνες πρώτης κατηγορίας στα αεροπλάνα και οι υπηρεσίες άφιξης VIP στο αεροδρόμιο έχουν όλο και περισσότερη ζήτηση, ενώ οι ιδιωτικές μεταφορές με ελικόπτερα από και προς στα αεροδρόμια καθώς και από μια πόλη ή ένα νησί, είναι Must!

Διαμονή:

Οι έμπειροι ταξιδιώτες που έχουν δει πολλά, προτιμούν ασυνήθιστα καταλύματα. Πρωτότυπα καταλύματα, όπως μοναστήρια, ιγκλού στη Νορβηγία, μια σκηνή στην έρημο του Μαρόκου, ακόμη και μια φυσαλίδα που βρίσκεται στη φύση, έχουν την τιμητική τους.

Αναψυχή:

Οι δραστηριότητες αναψυχής είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των ταξιδιωτών. Οι λάτρεις των σπορ ζητούν εισιτήρια σε σημαντικές διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Super Bowl και το Wimbledon. Οι λάτρεις της τέχνης ζητούν πληροφορίες για ιδιωτικές περιηγήσεις σε ιστορικές τοποθεσίες όπως το Βατικανό. Οι αγοραστές θέλουν να πάνε σε καταστήματα υψηλών προδιαγραφών. Οι λάτρεις της μουσικής κάνουν κρατήσεις για καλοκαιρινά φεστιβάλ και συναυλίες…κ.ο.κ.

Πανίδα:

Οι ταξιδιώτες εκφράζουν αυξημένο ενδιαφέρον για τις εμπειρίες που σχετίζονται με τα ζώα, όπως επισκέψεις σε εγκαταστάσεις προστασίας ζώων ή παρατήρησης ζώων στη φύση, ενώ αποφεύγονται δραστηριότητες με ζώα που αποτελούν κίνδυνο για τη βιωσιμότητά τους ή μπορεί να διαταράξουν το οικοσύστημά τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...