Συνεργασία της MedCruise και της CLIA Ευρώπης για την παροχή προγραμμάτων κατάρτισης στους ταξιδιωτικούς πράκτορες

Η MedCruise συνεχίζει τη συνεργασία της με την κοινότητα των Ευρωπαίων ταξιδιωτικών πρακτόρων, κάνοντας το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης πλατφόρμας για την κατάρτιση τους

Το επιτυχημένο πρόγραμμα κατάρτισης των ταξιδιωτικών πρακτόρων της CLIA Ευρώπης επεκτείνεται στη Γαλλία

Posidonia Sea Tourism Forum_CLIA & MedCruise_B low

Απο αριστερά προς δεξιά ο David Dingle, πρόεδρος της Carnival στην Αγγλία και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής CLIA, ο κος Θάνος Πάλλης, Γενικός Γραμματέας της MedCruise, ο κος Raphael von Heereman, Γενικός Γραμματέας της CLIA Ευρώπης, η κα Carla Salvado, Πρόεδρος της MedCruise και Διευθύντρια Μαρκετινγκ της κρουαζιέρας, Λιμάνι της Βαρκελώνης, ο κος Pierfrancesco Vago, Πρόεδρος της CLIA Ευρώπης και Εκτελεστικός Πρόεδρος της MSC Cruises , ο κος Σταύρος Χατζάκος, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και ο κος Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της CLIA.

Η CLIA Ευρώπης (Cruise Line Association Europe), η Ένωση που εκπροσωπεί την κρουαζιέρα, η οποία και αποφέρει 40 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη, και η MedCruise, η Ένωση Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας, υπέγραψαν συμβόλαιο με στόχο τη συνεργασία, χορηγία και υποστήριξη του προγράμματος εκπαίδευσης ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Η CLIA Ευρώπης ασχολείται ενεργά με την κατάρτιση χιλιάδων ταξιδιωτικών πρακτόρων και πρακτορείων σε θέματα επικοινωνίας, έρευνας και μάρκετινγκ με στόχο την προώθηση της κρουαζιέρας ως ελκυστική επιλογή διακοπών. Αυτή η συνεργασία ορόσημο με την MedCruise θα επιτρέψει την επέκταση του ETALP, του προγράμματος κατάρτισης της CLIA για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, στη Γαλλία, όπου χιλιάδες ταξιδιωτικοί πράκτορες θα έχουν πλέον πρόσβαση σε ηλεκτρονικές πηγές εκπαίδευσης της CLIA για το σκοπό αυτό.

Η κα Carla Salvadό, Πρόεδρος της MedCruise, ανέφερε: «Η στρατηγική αυτή συμφωνία αποτελεί ορόσημο για τη σχέση της MedCruise και της CLIA Ευρώπης. Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν στον τομέα της κατάρτισης των ταξιδιωτικών πρακτόρων δίνοντάς τους τα κατάλληλα εφόδια για να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους επιβάτες για την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο και τις παρακείμενες θάλασσες. Η συνεργασία αυτή δείχνει ότι, τόσο στη λιμενική κοινότητα όσο και στον κλάδο της κρουαζιέρας, δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η επιτυχία μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κοινότητα των ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Ο κος Pierfrancesco Vago, Πρόεδρος της CLIA Ευρώπης, είπε: «Η κοινότητα των ταξιδιωτικών πρακτόρων έχει και θα συνεχίσει να έχει σημαντικό ρόλο στην αλυσίδα εφοδιασμού της κρουαζιέρας, φέρνοντας το μοναδικό προϊόν μας, ακόμα πιο κοντά στον πελάτη. Θεωρούμε ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αποτελούν έναν ζωτικής σημασίας σύνδεσμο μεταξύ των επιβατών και των κρουαζιερόπλοιων. Είναι οι βασικοί πρεσβευτές μας, οι οποίοι μεταφέρουν το συναίσθημα και τη συγκίνηση που προσφέρει η κρουαζιέρα. Με αυτή τη συμφωνία, το πρόγραμμα της CLIA για την κατάρτιση των ταξιδιωτικών πρακτόρων θα επεκταθεί σε μία σημαντική αγορά της Ευρώπης, την οποία όμως θα ακολουθήσουν και άλλες. Χαίρομαι που, κάνοντας αυτό το βήμα, η CLIA Ευρώπης και η MedCruise θα συνεχίσουν να συνεργάζονται και να επενδύουν σε έναν τομέα θεμελιώδους σημασίας για την κρουαζιέρα.»

Γιορτάζοντας τα 40η επέτειο της το 2015, η Cruise Lines Association (CLIA) αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία και εκφράζει τον ενωτικό χαρακτήρα της παγκόσμιας κοινότητας της κρουαζιέρας. Ως η μεγαλύτερη στον κόσμο εμπορική ένωση για τον κλάδο της κρουαζιέρας με 15 γραφεία παγκοσμίως, η CLIA έχει εκπροσώπηση στη Βόρεια και Νότια Αμερική, στην Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία. Στόχος της CLIA είναι να υποστηρίξει πολιτικές και πρακτικές οι οποίες ενθαρρύνουν ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον για την κρουαζιέρα, για πάνω από 23 εκατομμύρια επιβάτες οι οποίοι επιλέγουν την κρουαζιέρα ετησίως, καθώςκαι να προωθήσει την εμπειρία της κρουαζιέρας. Τα μέλη της είναι αφοσιωμένα στη διατήρηση της επιτυχίας του κλάδου της κρουαζιέρας η οποία περιλαμβάνει υψηλού κύρους υπερωκεάνια, ποταμόπλοια και ειδικά πλοία καθώς και μια πολύ καλά εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη κοινότητα ταξιδιωτικών πρακτόρων, και άλλους ενδιαφερόμενους του κλάδου της κρουαζιέρας όπως λιμάνια, προορισμούς, κατασκευαστές πλοίων, προμηθευτές αλλά και οικονομικές υπηρεσίες.

Η MedCruise, η οποία δημιουργήθηκε στη Ρώμη το 1996, είναι η Ένωση των Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας. Αποστολή της MedCruise είναι η προώθηση της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και τις παρακείμενες θάλασσες. Η Ένωση βοηθά τα μέλη της να επωφεληθούν από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας με την παροχή δικτύωσης, ευκαιριών προώθησης και επαγγελματικής ανάπτυξης. Σήμερα, η Ένωση έχει αυξηθεί στα 73 μέλη που εκπροσωπούν πάνω από 100 λιμάνια σε όλη την περιοχή της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης και της Μαύρης Θάλασσας, της Ερυθράς Θάλασσας και τα νησιά κοντά στον Ατλαντικό, ενώ έχει 31 συνεργαζόμενα μέλη, που εκπροσωπούν άλλες ενώσεις, τουριστικά πρακτορεία και πλοία / λιμάνια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...