Συμμετοχή των Αρχαιοφυλάκων και των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην Απεργία 07/04


Την ανησυχία της εκφράζει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών ΓραφείωνFEDΗΑΤΤΑ για τις συνέπειες της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και οι Αρχαιοφύλακες.

Όπως αναφέρει η FEDHATTA, το δικαίωμα στη διεκδίκηση αιτημάτων των εργαζομένων είναι σεβαστό, ο τουρισμός όμως δεν είναι και δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο αντιπαράθεσης μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων.

Τα προβλήματα των εργαζομένων στον ευρύτερο τουριστικό τομέα, δεν λύνονται με ενέργειες που έμπρακτα επηρεάζουν αρνητικά τον τουρισμό της χώρας μας και αντί να λύσουν προβλήματα, δημιουργούν περισσότερα και πιο επώδυνα.

Βασική προϋπόθεση πρέπει να παραμένει η προστασία του έργου των κλάδων που μάχονται σε ένα ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένο περιβάλλον για να διατηρήσουν και να αναπτύξουν περισσότερο τομείς της οικονομίας που στηρίζουν τη χώρα, όπως ο τουρισμός.

Πρόταση και πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας ήταν και είναι ότι τα κλαδικά θέματα πρέπει να λύνονται με διάλογο γι’ αυτό και καλούμε όλες τις πλευρές να ακολουθούν αυτή την τακτική για να επιλύουν τα οποιαδήποτε προβλήματα και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του προσεχούς εξαμήνου που είναι και η βάση των τουριστικών πεπραγμένων, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζει τουρισμός παρόμοια φαινόμενα της τελευταίας στιγμής μια και η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει ήδη πολύ έντονα.

Σχετικά Άρθρα