Στάση πληρωμών κήρυξε ο μεγαλύτερος online ταξιδιωτικός όμιλος της Γερμανίας, Unister Holding

Σύμφωνα με τη γερμανική ηλεκτρονική έκδοση FVW, στάση πληρωμών κήρυξε ο μεγαλύτερος online ταξιδιωτικός όμιλος της Γερμανίας, Unister Holding (στον οποία ανήκουν και τα portal Ab In Den Urlaub, Flüge.de), ο οποίος έχει σημαντική παρουσία στην Ελλάδα. Ο όμιλος αντιμετώπιζε εδώ και καιρό οικονομικά προβλήματα, όμως η κατάσταση χειροτέρευσε μετά το θάνατο του ιδρυτή και βασικού μετόχου του, Thomas Wagner σε αεροπορικό ατύχημα στη Σλοβενία πριν λίγες ημέρες.

Untitled-1

Όπως αναφέρει το FVW, ο Wagner ταξίδεψε με το προσωπικό του αεροσκάφος στη Βενετία, παίρνοντας μαζί του και στενούς του συνεργάτες, με στόχο να εξασφαλίσει εξωτραπεζικό «δάνειο» πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Για αυτόν το λόγο, φέρεται να μετέφερε μαζί του 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά, τα οποία θα χρησίμευαν ως εγγύηση για το «δάνειο». Η συμφωνία όμως απέτυχε και ο Wagner σκοτώθηκε μαζί με τους συνεργάτες του στο ταξίδι επιστροφής. Ο Daniel Kirchhoff, πρώην CFO του ομίλου που κατέχει μερίδιο 16,7% στην Unister, απαίτησε να γίνει έρευνα, εκτιμώντας ότι υπήρχαν “πολλά χρήματα”  στο αεροπλάνο.

Ο όμιλος με περίπου 1.100 εργαζομένους, έχει καθαρές πωλήσεις περίπου € 500 εκατ, ενώ ο τζίρος των προϊόντων και υπηρεσιών που πουλά έχει μια εκτιμώμενη συνολική αξία περίπου 2 δις €.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...